Amanda och Victor vann RM mixed

De vann RM mixed 2021, blev trea 2022, och tog klivet tillbaka upp på guldpallen vid 2023 års mästerskap i Sörabyhallen i Rottne på fredagskvällen. Amanda Carlsson och Victor Lindgren är en samtränad duo såväl i landslaget som nationell nivå.

Skyttarna med klubbadress Gullabo respektive Sjöbo, men annars huserande på RIG i Sävsjö visade redan i kvalet och vann med 624,1 poäng mot 622,5 för finalmotståndarna Matilda Gustafsson, Bromma-Solna, och Jesper Johansson, Kävlinge. Även dessa till vardags huserande på Aleholmsskolan.

Det var som upplagt för en spännande kamp, men Amanda och Victor var hela tiden steget före och efter 1-1 i första skottet seglade de iväg till seger med 17-1.

Jämväl var de båda inte helt tillfreds med insatsen.

- Det var struligt i början, sa Amanda.

- Jag hade puls, men det var en mysig puls, sa Victor.

- Men, inte den där äckliga EM-pulsen va, kontrade Amanda.

Det märks att de avverkat ett antal mixed-tävlingar tillsammans, inte minst på snacket.

- Vi har skjutit mycket ihop, vi läser varandra bra och stöttar varandra, förklarar Victor som i likhet med Amanda gillar tävlingsformen.

- Jag tycker om att skjuta skott för skott, det blir bättre kvalitet på varje skott, förklarar Amanda.

Desto jämnare var det i bronskamperna. I båda fallen var ställningen 15-15 då 16:e skottet skulle bli det avgörande. I båda fallen skrevs siffrorna 17-15.

Syskonen Isabelle och Elias Johansson från Anderstorp vann sin bronskamp mot Julia Sjögren från Älmhult och Pontus Kallin, By. Hannah Göransson från Aleholm och Viktor Klemmedsson från Christianstad besegrade duon Nora Olsson från Gullabo och Marcus Madsen, Aleholm.

Mästerskapen i Sörabyhallen fortsätter hela helgen. På lördagseftermiddagen når vi fram till JSM-finalerna och på söndagseftermiddagen är vi framme vid SM-finalerna.

Bildtext: Amanda Carlsson och Victor Lindgren klippte Mixed-guldet. FOTO: MIKAEL SVENSSON

Resultaten kommer att publiceras i tävlingskalendern.

Helgens tävlingar följs via: www.megalink.no och MLlive

Mikael Svensson 23-03-17