Marcus och Mathilda vann 3x20

Marcus Madsen tävlande för arrangörsklubben Aleholm och Mathilda Gustafsson tävlande för Bromma-Solna, men ändå baserad på RIG Aleholm vann de avslutande VM-kvalen i 3x20 skott på 50 meter.

Damerna var först att gå i mål på söndagseftermiddagen och här noterades Mathilda för jämna 573 och 572 poäng.

Senare fram emot kvällen gick herrarna i mål och här var det inte helt oväntat Marcus Madsen som toppade. Han summerades till 586 poäng gånger två.

Dan och Louise vann 60 skott liggande

Då grenen 60 skott liggande avgjordes lördag eftermiddag/kväll på utomhusbanan i Skrapstad var det rutinerade Dan Jonsson från Göteborg som svarade för de två högsta resultaten med 620,1 respektive 618,9. Han följdes närmast dubbelt upp av Viktor Klemmedsson, Christianstad.

Bland damerna var det Louise Rosell i det första skjutlaget som svarade det starkaste skyttet. Louise från Öland och Algutsrum noterades dels för 611,8 och dels för 605,0 poäng.

Helgens VM-kval var det andra av tre på 10 meter och det första av tre på 50 meter. På 50 meter avgörs kval 2 i Eskilstuna i juni och sedan avgörs samtliga discipliner i slutkvalet på Wendesbanan i Kristianstad i början av juli. VM avgörs i Baku i augusti.

 

 

Mikael Svensson 23-05-28