Ny Steg 1 – Gevär lanserad i Utbildningsportalen

Idag släpps den nya delen av Steg 1 – Gevär i Utbildningsportalen. Materialet är samma som Leif Steinar Rolland använde vid utbildningarna hos distrikt och föreningar under hösten.

Det nya utbildningsmaterialet är inriktat på skjutteknik och skjutställningar och har tagits fram av Leif i samarbete med Gevärssektionen och kansliet. Det ersätter den föregående digitala Steg 1-utbildningen för Gevär som baserades på Biträdande Föreningstränarutbildningen* och är en tydligare fortsättning på Skyttekort – Gevär.

 

Presentationer för gemensamma utbildningar

Tillsammans med det nya materialet ger vi också tillgång till de presentationer Leif använde under sina utbildningar och som sammanfattar innehållet. Presentationerna för Steg 1-utbildningens Allmänna del och Gevär finns i respektive utbildning i Utbildningsportalen.

Med presentationerna kan föreningar hålla gemensamma Steg 1-utbildningar där deltagarna går igenom presentationen tillsammans, för att utbildningen ska registreras behöver deltagarna genomföra den digitala utbildningen i Utbildningsportalen och svara på frågorna var för sig.

 

*De som redan genomfört Steg 1 – Gevär kommer nu se den som ”0% avklarad” i Utbildningsportalen, detta beror på att det är den nya som syns medan den tidigare utbildningen har dolts. Det påverkar inte er tidigare utbildning som fortfarande gäller.

Eric Wallberg 24-01-30