SC-profil: Isabelle Johansson

Sist ut bland våra Swedish Cup-profiler är Isabelle Johansson från Anderstorps SF och som efter tiden på RIG flyttat tillbaka till hemorten.

Hur var 2023?

- Ett lärorikt år med en hel del tävlingar. Året började bra med medaljer på Swedish Cup och GP-tävlingarna i Slovenien och Kroatien. I slutet av januari fixade vi ett mixedbrons på Världscupen i Jakarta. Det var speciellt att åka dit, en taxichaufför förklarade att man tryckt in Sveriges befolkning i en enda stad, minns Isabelle och fortsätter:

- EM gick sådär för min del med en del vapenstrul, därefter hade vi European Games i Polen innan det blev både världscup och VM i Baku. VM var jag nöjd med, lite extra med den tävlingen var att vi damer sköt grunden samtidigt som Victor stod i VM-finalen.

Vad betyder Swedish Cup för dig?

- En jättebra tävling och bra start på året med nordiskt elitdeltagande. En tuff tävling med härlig atmosfär och grund för uttagningen till landslaget.

Vad är din framåtblick för 2024?

- Kommer att bli intressant och ett spännande svenskt skytteår. Vi har bra skyttar i Sverige idag. EM är OS-kval, och har man en bra dag så… Vi vet ju att OS kommer att ha svenskt OS-deltagande.

Fem snabbfrågor:

  • Drömsemestern: Australien.
  • Stad eller land: Mitt emellan.
  • På grillen i sommar: Fläskkarré.
  • Dricka till grillen: Läsk.
  • Det visste du inte om Isabelle: Jag är skotträdd.

Text och foto:

Mikael Svensson

 

 

Mikael Svensson 24-01-06