Träningsgrupp region nord

Luftgevärsståskytte Träningsgrupp Region Norr hade lägret i Luleå på Arcus Hallen 17-18.februari 2024.

Det kom så många som 19 skyttar och väldigt många ledare och föräldrar från olika föreningar från Norrbotten och Västerbotten till lägret. Vi delade skyttar i två olika grupper, där mest erfarna hade en grupp, och i andra grupp var det mera skyttar som inte hade skjutit stående så länge.

Skyttar i mindre erfarna grupp fick grundläggande teoretisk information innan träningsstart med själva ståskytte. Information gällde allmänt om viktiga saker om ståskytte, och även på vilket sätt en luftgevär kontrolleras innan vapenkontroll, som kan förekomma före tävlingar.

Analyser för bättre skjutteknik

Andra gruppen tränade mera individuella utvecklingsområden, liksom lyft från stativ till nollpunkt och rätt avtryckning, sikträning mm. Vi hade även sk. Scatt där vi kunde analysera och rådgöra skyttar för att få bättre skjutteknik. Det blev många skott under helgen, och vi avslutade lägret med att träna finalskjutning.

Alla fick med sig någonting viktigt från lägret att tänka inför varje träning och tävling. Det ska vara roligt att träna, och genom rätt typ av träning går utveckling framåt bättre.

Läger unga för unga

Nästa läger i Region Norr är planerat i Umeå 23-24.mars 2024, och då är det gevärssektionens ungdomsrepresentanter som ordnar ståskyttelägret. Då kommer även Aleholms skyttegymnasium tränare Paul Larm till Umeå. Inbjudan till lägret kommer inom kort.

//Ledare Ari-Jukka Perkiömäki Träningsgrupp Region Nord,

Tränare Anders Larsson Träningsgrupp Region Nord

Mikael Svensson 24-02-20