Hällevikslägret 2023

Ytterligare ett sportläger för ungdomar på Hällevikslägret anordnat av RF SISU Blekinge är avklarat.

Under vecka 32 har skytte deltagit med sex gevärsskyttar och en pistolskytt från totalt tre klubbar varav en klubb från Höör i Skåne. Vi blev väldigt glada att ha representation från Skåne i år samt att Patrik Backe från Höör ställde upp som gevärsledare då vi haft lite svårigheter att hitta just en gevärsledare till detta års läger.

Trots regn och blåst har vi kunnat genomföra lägret utan några större bekymmer.
Vi har hållit till vid Gammalstorps SKF:s lokaler och tränat främst luftgevär och luftpistol, men även lite korthållsskytte för de som velat det. Under onsdagskvällen hade vi även besök av ridsport som ville prova på korthållsskytte. De tyckte detta var en kul aktivitet och många lyckades pricka tian efter att Patrik visat det grundläggande samt att våra ungdomar sedan guidat deltagarna vidare.

Förutom luftpistols, luftgevärs och korthållsskytte har deltagarna även genomfört andra aktiviteter på lägerområdet, kort summerat:

Måndag: Lära känna-övningar, spelat kubb.

Tisdag: Balansövningar; Besökt parasport; Skjutit bågskytte.

Onsdag: Teori på temat ”Bra bränsle i fokus”; Ridsport provade på korthållsskytte.

Torsdag: Bad på Hälleviks havsbad; Mer bågskytte; Avslutande finalkväll där alla deltagare på lägret kunde gå runt på olika stationer och prova på olika sporter. Skytte hade med att alla kunde prova Scatt skyttesimulator i luftpistol samt skjuta bågskytte. Alla kunde sedan avnjuta riktigt goda hemmagjorda hamburgare som lägrets fantastiska kök lagat till. En väldigt lyckad kväll tyckte allihop.

Fredag: Avslutande luftträning- gevärsskyttar provade luftpistol och vår luftpistolskytt provade luftgevär; Städning i skyttelokal samt på lägerområdet.

Stort tack till årets skytteledare- Patrik Backe från Höör i gevär samt Mattias Nilsson och Pär Karlsson från Karlshamn i pistolskytte. Pär var även med i årets lägerledning och ansvarade för planering av lokaler och städning på lägerområdet.

Stort tack även till Gammalstorps SKF som låtit oss hålla till och träna i er luftvapenhall och på korthållsbanan.

Tack även till RF SISU Blekinge som anordnar detta läger varje år. Det är som alltid mycket uppskattat.

Sist men inte minst- stort tack förstås även till årets deltagare. Utan er hade det inte blivit något läger och vi ser fram emot att ni återkommer nästa år igen och har med er ännu fler kompisar.

Väl mött nästa år och då med förhoppning om samma varma och soliga väder som alltid i Hällevik!

Fler bilder finns via vår sida på Facebook.

Mattias Nilsson 23-08-13