Förbundsmästerskap ställningar och 50 års jubileum för Tierp-Tolfta Skf

I går, den 19 augusti, genomfördes Förbundsmästerskap i ställningar i 6,5 skyttet vid Rocknö skjutbana. Här kan ni läsa ett litet referat från förbundsmästerskapet skrivet av Camilla Grydén.

Hej på er 

Idag var vi vid Rocknö skjutbana för att genomföra Förbundsmästerskap i ställningar i 6,5 skyttet! Samtidigt passade Tierp-Tolfta skf på att bjuda in till sitt 50 års jubileum som skytteförening med en tävling. 

Förbundsmästerskapet i ställningar avgjordes för veteranerna med 7 deltagare efter en grundomgång och en mellanserie och en final om en 5 knäskottsserie och 5 knäskott skott för skott kunde Bengt Myrberg Bälinge-Jumkil titulera sig som förbundsmästare med Guldmedaljen i Veteranklassen, Kjell Lind Bälinge-Jumkil tog silvermedaljen och Börje Forsberg Östhammar tog med sig bronset. 

I seniorklassen med 5 deltagare tar efter en grundomgång o mellanserie samt final om 5 knäskott och 5 ståskott skott för skott här tog Camilla Grydén Rasbo-Vaksala hem Guldmedaljen före Sofie Hjortzberg som tar silvret och bronset går till Robbin Granström.

I Kikarklassen togs Guldet hem av Hans Lundkvist Tierp-Tolfta och silvret gick till Mattias Gren Tierp-Tolfta. 

I Jubileumstävlingen ingick även en liggklass för juniorer samt seniorer, juniorklassen segrade Axel Rantakokko Rasbo-Vaksala och tog hem guldmedaljen och 2a platsen togs hem av Nora Frank Tierp-Tolfta en silvermedalj, bronset och tredje platsen gick till Emma Lindholm Tierp-Tolfta. Seniorklassen liggande vann Mikael Andersson Tierp-Tolfta. 

I samband med prisutdelningen fick Gunder Svensson Tierp-Tolfta skf ta emot Upplands skyttesportförbunds hedersmedalj samt diplom för idogt arbete både i Tierp-Tolfta skf och som K-pist ansvarig i Upplands skyttesportförbund! Gunder har varit aktiv under många år inom både TTO och förbundet, nu drar han sig tillbaka och lämnar över till den något yngre generationen. Gunder har genom åren tagit hem flera förbundsmästerskap i K-pist samt flera SM medaljer - ja han har inte bara jobbat inom föreningen och förbundet utan även deltagit själv under många år.

Stort tack till Tierp-Tolfta skf som genomförde tävlingarna på sin bana i Rocknö med traditionella manuell markering det har ju sin tjusning att få invänta markeringen av resultaten!

Passar på att rikta ett tack till serveringen som grillade hamburgare och korv, och för det goda bakverket till kaffet.

 

Skribent 

Camilla Grydén 

Rasbo-Vaksala skf 

Maria Lundgren 23-08-20