Compak VM 2023 Grekland

Nu har våra Svenska VM skyttar återigen landat.

Efter rapporter om väderbilden så klarade sig våra skyttar bra mot vad vi fick se via nyhetsflödet, ovädret som drabbade Grekland låg tillräckligt långt ifrån Psachna men några hårda vindar nådde fram.

Compak Sporting nivån i världen har höjts en hel del och på årets VM så gick vinnarna in på imponerande 199 träffar vilket är ett nytt rekord för FITASC organisationen.

Vi här hemma följde resultaten som vanligt med spänning efter varje dag och jag fick även direkt rapporter efter skjutna serier.

Vår junior skytt Jakob Gustavsson startade med bra resultat. Det är hans andra Compak VM han deltager i och efter första dagen hade han 45 träff. Fler svenskar såsom Martin Andersson, Mikael Johansson och Madeleine Pantzar sköt höga resultat.

Jakob fortsatte med att skjuta bra 48 andra dagen sen följde han upp med 3st 25:or och avslutade med en 24:a och slutade totalt på 192 träff vilket gav honom en delad 4:e plats 1 duva efter vinnarna på pallen.

Martin Andersson fyllde på med bra resultat upp till 193 träff och slutade på en delad 27:e plats tillsammans med t.ex George Didgweed som är 2023 års Sporting kung då han vunnit många titlar i år.

Madeleine Pantzar slutade på en 21 plats och Annika Johansson på en 24 plats och jag tror att alla svenskar hade en bra resa till Grekland men gladast är nog Jakob Gustavsson.

                  Jacob Gustavsson

Resultat finns att läsa på www.multipullsoft.it

Henrik Forsberg

Grenledare

Lars-Eric Söderberg 23-09-15