Engelsk Sporting VM 2023 dag 3

Lördagen är sista dagen på VM och dagen börjar med strålande solsken och ca 25gr. Lagen börjar samma tid som igår, strax efter 12. När lagen ska börja skjuta på första stationen drar ett åskväder in och det börjar regna, som tur är blåser det nästan ingenting och det är fortfarande varmt.

Banan som de skjuter idag är röd bana och den är ungefär samma nivå som blå bana, med många duvor där man verkligen får tänka till. En stor nackdel som vi svenskar har är att vi inte kan träna med bly, vilket är en stor fördel att skjuta med på duvor över 35m. De skyttarna som var med för första gången hanterade detta mycket bra tycker jag, mycket tack vare träningen tidigare i veckan.

När 14:e och sista stationen var skjuten hade det slutat regna och solen började titta fram igen. Martin och Richard avslutade VM:et mycket starkt med 93 och 91 träff. Jag tycker att alla skyttarna verkligen gjorde allt för får så bra resultat som möjligt och jag såg inte en enda duva som bommades i frustration och jag kan lova att det inte är lätt att hålla i när man kommer på en station där man inte riktigt ”hittar” duvorna.

  

  
Annika 2:a och Ludwig 3:a i prelim

När vi summerar ser vi att damerna har en bra chans på bronsmedaljen i lag. Martin ledde AA klassen och Richard låg delad trea. Vi åkte tillbaka till hotellet för att vila och byta blöta kläder. Det var en nervös väntan för damerna men när vi var tillbaka på banan vid 18 tiden så var det kart att de knep bronset 😊. Martin blev tvåa och Richard Fyra i AA, ni kan hitta alla andra resultat här: World English Sporting 2023 - Day Seven - CPSA

  

Damlaget

Ber om ursäkt för dålig bildkvalité

Jag vill tacka alla skyttarna för en mycket trevlig vecka och för att ni verkligen har kämpat. Jag vill också tacka vårt supporterteam Annette och Clas Persson samt Carina Johansson för ert stöd och glada humör 😊. De har också bidragit med en massa bilder.

Hälsningar
Roger Jarnald

Lars-Eric Söderberg 23-07-09