Fitasc EM sista dagen

Idag startade vi på eftermiddagen och vädret var lugnt, nästan ingen vind alls som de tidigare dagarna och ca 20°. Richard Berg startade på Benelli-banan och fortsatte sedan med Beretta som avslutning Richard sköt fint och fick sista dagen ihop 41 träff.

Pelle Persson sköt den högst belägna banan på Costa del Sol med en fin utsikt över vyerna på La Yedra skjutbanan. Pelle landade på 35 träff för dagen.

Vi hade en spännande avslutning på damsidan där Rebecka Bergkvist låg några duvor efter men samtliga topp 4 gruppen skulle avsluta på samma banor.

Rebecka tog sig ann Krieghoff banan och sköt fint och landade på 19 träff och följde upp med 22 träff på Mutasport som avslutning och slutade totalt på 164 träff över hela tävlingen.

En spänd väntan återstod för att få se de andra tjejernas resultat och den som drog längsta strået blev den mycket rutinerade hemma skytten Beatriz Lappara med 169 träff.

Rebecka med en välförtjänt 6:e plats bland 64 damer.

Vi har haft en toppen vecka i Spanien på FITASC EM, väder och framförallt vind är svårt att förutsäga men det är lika för alla deltagare.

Det var totalt 763 skyttar som deltog i detta EM och våra svenska skyttar kämpade så gott de kunde. Jag känner att vår Sporting framtid ser ljus ut med dessa 3 juniorer Isac Johansson 154 träff, Jakob Gustavsson 159 träff och Malte Mattila 149 träff och en fin 4:e plats i lagtävlingen.

Herrlaget med Richard Berg, David Mohlin, Pelle Persson och Martin Andersson kom på en 7:e plats med Martin Andersson i spetsen på 173 träff.

Damlaget Rebecka Bergkvist, Annika Johansson och Amanda Von Eisenhart kämpade på och hamnade på en 5:e plats

Seniorlaget Tommy Lövgren, Roger Jarnald och Conny Andersson i spetsen på 156 träff blev totalt 7:a.

Närvi summerar Fitasc EM i Spanien så har arrangören använt de svåra duvorna även i dubbléerna plus att starka vindar trycker bort duvorna på uppemot 70 – 90 meter. Det blev fler långhålls-duvor än vad vi är vana vid hemma i Sverige men en jättetrevlig EM tävling på det stora hela.

Fullständiga resultat

Nästa internationella tävling vi ska deltaga på är Compak VM i Ungern 15 – 18 augusti.

Henrik Forsberg

Grenledare Sporting

Lars-Eric Söderberg 24-04-08