Frillesås Svenska Mästare i lag i Nordisk Trap

Den 12 augusti arrangerades Lag-SM i Nordisk Trap på Frillesås Sportskytteklubbs anläggning. 30 stycken 3-manna lag var anmälda och de bjöds till en början på ett väder som krävde både regnkläder och paraply, men senare under dagen blev det uppehåll och runt 18-20 grader varmt. Innan tävlingen startade informerade tävlingsledaren Thomas Bengtsson om förutsättningarna för tävlingen. Sedan var det dags för nationalsång av lokal solist i samband med flagghissning. Tävlingen kunde följas via Lerduvor.net på dator eller med mobil för dom som inte kunde vara närvarande under tävlingen.

Klubben hade innan tävlingen jobbat hårt med att göra skjutbås för alla banor, vilket var mycket uppskattat av skyttarna när det nu kom regn.

Klubben hade också ordnat med funktionärer till alla banor som sköte resultaten via dator och laddade kastarna när detta behövdes.

Många skyttar gjorde fina resultat individuellt, Robert Elmgren från hemmaklubben stod för tävlingens högsta resultat. Han träffade 98 av 100 duvor. Junioren Albin Larsson även han från hemmaklubben gjorde en bra tävling, han träffade 97 duvor. Bra gjort. Lagtävlingen blev som vanligt en spännande skjutning. Det varierade i toppen efter nästan varje omgång, det skilde bara någon duva mellan topplaceringarna. Efter att sista skotten hade ekat bort blev det en spännande väntan på slutresultaten och placeringar. Det blev en jämn prispall, bara tre duvor skilde mellan första plats och tredje plats. Vinnare och Svenska Mästare i lag kan nu Frillesås lag 4 titulera sig. Laget bestod av Robert Elmgren, Christopher Sjödin och Sten-Olof Pettersson. Laget fick ett slutresultat med 279 träff. Tvåa kom fjolårets vinnare Svenljunga lag 1 med 277 träff. Laget bestod av Pernilla Stensson, Kent Stensson och Albin Stensson. Tredjeplatsen med bara en duva mindre gick till Frillesås lag 1, 276 träff. Laget bestod av Helene Larsson, Glenn Larsson och Albin Larsson. För komplett resultatlista se tävlingskalendern.

Efter prisutdelningen lämnade sektionsrepresentanten över ett diplom till klubben för som tack för att de genomfört tävlingen på ett förtjänstfullt sätt.

Ett stort GRATTIS till samtliga pristagare.

Och till alla deltagare vill jag tacka er för att ni håller humöret uppe även när vädret är lite trist.

Ett stort tack till arrangörsklubben Frillesås Sportskytteklubb och alla er funktionärer som på ett förtjänstfullt sätt genomförde detta Lag-SM. Tack också till tävlingsledaren Thomas Bengtsson och jurymedlemmarna Bertil Nilsson och Douglas Hjärtinge för ett klanderfritt arbete.

 

Kenneth Nylander

Sektionsrepresentant och Grenledare

Lars-Eric Söderberg 23-08-14