Kent Stensson svensk mästare i Nordisk Trap

I helgen den 8-9 juli arrangerade Landskrona-Saxtorp Jsk SM i Nordisk Trap. Bara 53 skyttar hade hörsammat denna inbjudan. Solen hade under denna helg inga problem med att ge skyttarna alla dess strålar. En hel del vatten gick nog åt denna helg. Lite vind men inget som påverkade vare sig duvor eller skyttar, med andra ord vädret var perfekt.

Efter invigningstalet som Anders Hellström höll och efter flagghissning och nationalsång startade tävlingen. Efter ett tag började man förstå att det skulle bli höga resultat, för nästa direkt efter de första skjutlagen applåderades det friskt på båda banorna.

Efter första dagens 100 skott var Kent Stensson och Fredrik Amour i ledning på 98 träff. Sedan följde Henrik Johansson på 97 träff och där efter med 96 träff Sten-Olof Pettersson på fjärde plats. Sedan var det ett gäng skyttar på 95 träff. Resultaten var som sagt höga, från första plats till 25 plats skilde det endast 7 duvor. Nu var det en dag till med 50 skott som kanske kan kasta om skyttarnas placering inför finalen. Final skjuts för de fem med högst resultat efter 150 duvor.

Söndagen bjöd på lika vackert väder som lördagen, fast några grader varmare. Detta stoppade inte de tävlande att prestera höga resultat. Kent och Fredrik fortsatte att följa varandra med att börja dagen med att skjuta var sin 25:a, och Henrik var inte sämre. Sten-Olof fortsatt att skjuta bra han med, bommade bara en duva. Nu hade även Patrik Magnil börjat dagen med en 25:a, medan Pernilla Stensson bommade en duva, vilket gjorde att nu hade Patrik sista platsen till finalen, en duva före Pernilla. Andra serien skulle nu bli spännande om vilka som skulle skjuta final. Först var nu Patrik, han missade 2 duvor. Sedan var det Pernillas tur, och missade 1 duva, nu var dom lika. Sten-Olof fortsatte att skjuta bra han bommade bara en duva, vilket gjorde att han säkrade en plats till finalen. Nu var det bara Kent, Fredrik och Henrik kvar. Fredrik och Henrik bommade varsin duva medan Kent lyckades skjuta sin andra 25:a för dagen. Efter att alla nu hade skjutit kunde man konstatera att det nu skulle bli en särskjutning mellan Patrik och Pernilla om sista platsen till final. Efter ett fåtal skott gick Patrik vinnande ur denna sudden och gick därmed till final. Inför finalen skilde det 5 duvor mellan 1:an och 5:an, 4 duvor till 4:an, 2 duvor till 3:an och 1 duva till 2:an. Starkast i finalen var Henrik som inte bommade någon duva. Kent och Fredrik bommade var sin duva, Patrik bommade 2 duvor. Men Sten-Olof hade sin sämsta serie under hela helgen, han bommade 4 duvor. Kent kunde nu titulera sig som Svensk Mästare i Nordisk Trap 2023. 4:a blev Patrik och 5:a kom Sten-Olof. Plats 2 och 3 var nu inte klart då Fredrik och Henrik hade samma resultat efter finalen, detta skulle nu avgöras i särskjutning. Den blev kort, det räckte med 1 skott. Vinnare och en 2:a plats blev Fredrik och Henrik fick nöja sig med en 3:e plats i 2023 års SM.

Juniorerna från vänster: Jakob Evertsson, Vilgot Krag, Alexander Åsälv och Leon Johnsson

Före prisutdelningen delade klubben ut skott till de fyra juniorer som deltog i detta SM. Jag vill ge klubben en stor eloge för detta.

Ett stort tack till Landskrona-Saxtorp Jsk för en bra genomförd tävling. Ett tack också till juryn, som inte hade så mycket att göra.

 

Kenneth Nylander

Grenledare/Sektionsrepresentant

Lars-Eric Söderberg 23-07-12