Landslagstest 1 i skeet

Helgen den 6–7 april stod Bredareds SSK som arrangör för årets första landslagstest. Denna helg bjöd Borås och Bredared på bra fungerande banor, fint arrangemang och riktigt aprilväder.

På fredagens träning var skjutbanorna i Bredared under 10 centimeters snötäcke och några få plusgrader. På lördagsmorgonen var snön borta och dagen bjöd på vindstilla mulet väder med några plusgrader. Det mulna vädret gjorde att det blev lite svårt att få bra blick på duvorna mot bakgrunden. Detta ställde krav på skyttarna att våga skjuta som vanligt trots att de inte upplevde att de fick tag i duvorna som de brukar. Efter lördagens tre serier var det rätt tätt i toppen på resultatlistan mellan 67 till 70 träff.

Under förmiddagen på söndagen var det ett ihållande regn och lite blåst. Och fram mot lunch slutade regnet och solen tittade fram medan blåsten tilltog. Detta gav skyttarna andra utmaningar men där var några som lyckades behärska även detta.

Inför finalerna hade Kasper Svensson lyckats pricka ner flest duvor av alla med sina 115 träff. Sjätte och sista man in i A-finalen hade 111 träff.

Efter finalerna stod junioren David Jonsson som segrare i klass A med Henrik Bengtsson på andraplats och Edvin Moberg trea.

B-klassen togs hem av en annan junior nämligen Theo Svärd. Han hade med sig Rikard Hallgren och Edvin Henrixon på pallen.

I C-klassen tog Bengt Bengtsson hand om segern före Emil Kjellberg och Mats Johansson.

När jag summerar denna tävling så tycker jag att det märktes att många är lite tävlings ovana så här i början på säsongen samtidigt som vädret gav lite utmaningar.

Bredared SSK gjorde allt de kunde för att förutsättningarna skulle bli så bra som möjligt. Banorna fungerade bra och duvorna flög perfekt när det var vindstilla.

Jag vill tacka alla skyttar samt Bredared SSK för en trevlig helg.
Kula att säsongen är igång igen!

Stefan Nilsson
Grenledare

Lars-Eric Söderberg 24-04-08