Stefan Pyk Tog brons i PCP veteranklassen på Field Target EM i Bulgarien

EM i Field Target gick av stapeln den 28-30 september i Varshets i Bulgarien.

Sverige ställde upp med 2 skyttar i PCP klassen Stefan Pyk Hemmeslövs JSK

samt Ronnie Svensson Björnstorps SSK.

Svenska deltagarna Ronnie Svensson och Stefan Pyk

På en kuperad bana med mål placerad högt uppe i skogsmiljö samt ute över vattendrag gick det

åttonde Europamästerskapet av stapeln. Mästerskapet skjuts med 25 stationer 50 mål om dagen

i 3 dagar. Banan var fysiskt krävande på grund av den kuperade miljön samt längden på över 1 kilometer att förflytta sig.

Det var ett bra arrangerat EM då dom flesta boende låg väldigt nära banan så det gjorde det enkelt att

förflytta sig till tävlingsområdet trots lokaliseringen uppe i dom bulgariska bergen.

Bild på de extrema lutningarna

Stefan fick problem med kikarsiktet redan på 2 passet på inskjutningen då det inte repeterade höjd-ändringar rätt utan fastnade vid ändring från kort till långt avstånd. Första dagen blev det bara 31 poäng med många bom. Efter en del skruvande så gick det bättre andra dagen och det blev 38 poäng. Dock var det problem på dom korta 15 mm målen. Där fungerade det inte riktigt. Stefan låg 5 poäng efter Guido Kuppens från Belgien dag 2. Så det måste till ett bra resultatdag 3 för att ha en chans på bronset. Trots fyr bom på dom korta målen blev det 40 poäng och det räckte då Guido sköt bort sig med en 34 sista dagen.

Ronnie Svensson kom in på plats 97 av 184 skyttar i sin första internationella tävling vilket är godkänt då det är mycket nytt och annorlunda första gången man skjuter 3 dagar i rad. Det tar alltid några tävlingar innan man vant sig vid att hålla fokus 5 timmar om dagen i 3 dagar.

Vann PCP klassen totalt gjorde Connor Mc Flynn från Irland som vann med 4 poäng totalt 139 träff av 150 möjliga vilket är otroligt bra skjutit.

I fjäderklassen vann Slawomir Opiela från Polen med 116 poäng även det mycket bra skjutit då fjäderskytte på en så här krävande bana med mycket höga mål är en utmaning för fjäderskyttarna.

Stefan Pyk

Grenledare

Lars-Eric Söderberg 23-10-02