Anna Benson på årets medalj

Anna Benson från Halmstad pryder årets medalj i sommarens riksskyttetävling på hemmabanor.

Bildtext: Anna Benson på spexhumör vid Masters i Århus 2021.

Den traditionella tävlingen som en gång i tiden startades i samarbete med Stockholmstidningen och senare blev SvD riksskytte kommer inför årets tävling att byta namn till någon som beslutas inom några dagar. Bakgrunden är den att Schibsted, som idag äger bland annat Svenska Dagbladet och Aftonbladet inte vill ha det namnet.

Såsom brukligt pryds tävlingsmedaljen av  en skytt vartannat år och en ledare vartannat år, och 2024 föll valet på Anna, som lyckas med bedriften att tävla i tre landslag; para, civila och militärlandslaget.

En längre intervju kommer i tävlingsinbjudan och på hemsidan, men då vi nådde Anna på lördagseftermiddagen var hon på träningsläger i Sävsjö skyttecenter såsom uppladdning inför tävlingar i Indien om några veckor.

- Jag sköt faktiskt tävlingen ifjol, men annars var det många år sen, sa Anna, som blev överraskad då undertecknad meddelade arrangörskommitténs beslut.

- Ja, jag blev ganska paff ärligt talat, men att vara på en medalj det har jag aldrig varit innan. Tack så hemskt mycket, säger Anna som annars har ett välfyllt medaljskåp.

Att Anna Benson kommer skjuta riksskyttetävlingen även i år, det är tämligen givet. Men, närmast väntar ytterligare en träningsdag i Sävsjö under söndagen.

- Du, vi ska alldeles strax äta middag, så ikväll får det bli ett glas vin till maten som firande, avslutar Anna.

Text: Mikael Svensson

Bild: Paul Larm (vid Masters i Danmark 2021)

Mikael Svensson 24-02-17