Krutgrupp Norr läger på Ramseles skjutbana 28-30.juli 2023

Åtta skyttar, en Paraskytte, juniorer, seniorer och veteraner kom från Västerbotten och Norrbotten till läger för att träna 50-meter nationellt, Paraskytte/sportskytte, och korthållsfältskytte.

På söndagen 30:e juli var det 300-meters banaträning och nationell ställningsskytte Lägertävling.  

Tränare Anders Larsson började läger med teori om vindpåverkan på skyttebanor. Lägerdeltagare fick uppgift att observera vindar på skyttebana genom att läsa vindvimplar och skapa plan för eget korthållskytte på Ramsele banan. Under träning hjälpte Anders skyttar justera lite skjutställning mm.  Korthållsfältskyttar tränade skjuta med kända avstånd och verifierade att deras ”skala” stämmer bra inför kommande korthållsfältskyttetävlingar.

På söndagen fick 300-meters skyttar prova på även skjuta med en 6-millimeters kaliber frigevär samtidigt som korthållskyttar fortsatte träna på 50-meter. Vi kunde dela banan med korthållsskytte och 300-m bana. Att prova skjuta med 6-mm. frigevärskaliber var nytt för alla. Det var en väldigt uppskattat tillfälle. Alla tyckte att det var lättare skjuta frigevär (mindre rekyl mm.) jämförd med en standard gevär. 

Läger avslutades med 300-meters ställningsskyttetävling. Efter tre dagar av olika intensiva skytteträningar var alla glada och nöjda att det var möjlighet komma till en läger där man kan träna/skjuta olika gevärsgrenar under ledning av en mycket kompetent tränare. Några deltagare tränade allt möjligt, korthåll/korthållsfält och 300-metersbana. Dom kunde alltså kombinera allt i en och samma läger!

På sommaren 2024 om allt går enligt planer kommer det ordnas en samma typ av gevärsskytteläger i region norr.

//Ledare Ari Perkiömäki Krutgrupp Norr

Mikael Svensson 23-08-01