Luftgevärsläger i norr

På 18-19:e februari 2023 hade Luftgevärsskytte Stågrupp Norr gemensam lägerhelg med föreningsledarutbildning i Bodens Skyttehall. 

 

Luftgevärskytteläger började med uppvärmning på lördag förmiddagen, och efter det började skytteträningar. Blivande föreningsledare hade under helgen möjlighet gå genom utbildningens innehåll i praktiken med ett par sittskyttar, som hade blivit inkallade till träning. Samtidigt lärde sig sittskyttar mycket nya saker om luftgevärsskytte. 

Stågrupp hade fokus på tre viktiga saker under helgens läger. Balans i ståskytte, lyft från stativ till nollpunkt, rätt avtryckarteknik och eftersikt. Balans tränades med hjälp av balansbräda. Lyft och eftersikt tränades, och med hjälp av Scatt analys hittades olika utvecklingsområden.  Skyttarnas luftgevär fick genomgång av ledare under läger, och det gjordes vissa justeringar. Lördagens lägerdag avslutades med en gemensam teori för alla, oavsett om man var på ståskytteläger eller i föreningsledarutbildning. Med stöd av en videofilm fick alla se på vilka fel kan uppstå när man siktar, och att det är möjligt att undvika. 

Läger avslutades på söndag eftermiddagen och alla var nöjda och glada. Att ha lärt sig nya saker och veta vilka saker kan man tänka på hemmabana under träning var mycket uppskattat av alla.  Upplärda saker säkert ”förkortades hemresan” för alla. Vi tackar Bodens Uskf som hyrde deras luftgevärsskyttelokaler för oss under helgen. Ledarna börjar redan nu planera vårens och sommarens 2023 korthållskytteläger. Många i Luftgvärsskytte Stågrupp Norr är även med i Krutgrupp Norr. Vi kommer informera om Krutgrupp Norr verksamhet under våren 2023, när vi har gjort planering och korthållskyttebana bokningar klart.

//Ledarna Luftgevärsskytte Stågrupp Norr och Krutgrupp Norr

(Fler bilder finns på Gevärssektionens facebook)

Mikael Svensson 23-02-22