Adde klippte första individuella SM-guldet

Andreas Jansson, Marie Enqvist, Mathilda Gustafsson och Jesper Johansson, där har vi kvartetten svenska mästare i 60 skott liggande på Stockkumla skyttecenter under lördagen. Mathilda med nya juniorrekordet 627,8 poäng!

Andreas Jansson vann herrklassen

Först ut på 50-metersvallen var seniorherrarna med två skjutlag. Med första laget avverkat gick Ludwig Wässman från arrangörsklubben Björksta till topp med 621,2 poäng. Detta var riktmärket för skyttarna i det andra laget.

Här återfanns bland andra Andreas Jansson, Gimo, som bjudit på flera goda serier såväl på 300 som 50 meter under sommaren. Med en riktigt stark första halva grundlade Andreas segerresultatet 623,7.

- Första 30 skotten var stabila. Hade hög anspänning hela matchen, men jag blev lite seg i avfyrningarna på andra halvan, analyserar ”Adde” som värderar guldet högt.

- Det är första individuella SM-guldet, det betyder mycket. Väldigt kul att vi tog laget också.

Senaste året har Gimoskytten satsat ordentligt på 300 meter, men vilken gren är prio nu?

- Sköt några Europacuper ifjol och denna säsongen har Europacupen varit prio. Annars tränar jag egentligen bara på 50 meter. Jag vill inte välja, det är lika kul.

Han fick på pallen sällskap av Ludwig som silvermedaljör och junioren Jesper Johansson, Dagstorp-Lilla Harrie med 621,1 poäng.

Lagkampen drog Andreas hem till Gimo i par med Per Sandberg. Gimo summerades till 1239,1 poäng mot 1238,2 för Bromma-Solna och 1234,5 för Dagstorp-Lilla Harrie.

Marie Enqvist vann damklassen

På damsidan blev det en kamp mellan de rutinerade damerna.

Marie Enqvist från Eskilstuna satte nivån med 104,9 redan i första serien, och därefter hade hon grepp om guldet.

Marie summerades till slut på 621,0 poäng mot 619,3 för Anna Benson, I16/Lv6, på silverpallen och 617,8 för Lotten Johansson, Ramselefors. Lotten räddade bronset 0,1 poäng före Linda Olofsson, Kinneved.

Lagmässigt tog Anna Benson och Sara Miebach hem lagguldet till Halmstad och I16/Lv6 med 1235,6 poäng. På pallen fick de sällskap av tvåan Bromma-Solna och Ramselefors.

Mathilda Gustafsson i rekordtagen

Juniorerna avslutade tävlingsdagen på 50-metersbanan, där Mathilda Gustafsson från Bromma-Solna fortsatte att leverera glimrande resultat. Svenska rekordet rök med 627,8 poäng och segern i damjuniorklassen var solklar.

Hon fick på pallen sällskap av klubbkompisen Lisa Nyström med 614,6 poäng och gårdagens silvermedaljör Frida Börjesson, Ålem, på bronspallen med 610,9 poäng.

Mathilda och Lisa såg till att Bromma-Solna triumferade i lagkampen.

Jesper Johansson vann herrjunior igen

Bland herrjuniorerna har Jesper Johansson, Dagstorp-Lilla Harrie, skjutit glimrande under hela säsongen. Nu summerades han till 620,0 poäng mot 612,5 för Markus Knuts, Gefle, på silverpallen och 612,1 för Axel Löfvander, Dagstorp-Lilla Harrie på bronspallen.

Tillsammans såg Jesper och Axel till att Dagstorp-Lilla Harrie vann lagguldet med 1232,1 poäng. Gefle intog silverpallen och Bromma-Solna bronspallen.

Fler bilder finns på Gevärssektionens facebook.

Text: Mikael Svensson

Foto: Lolo Ramsing och Caroline Rosell

Mikael Svensson 23-08-05