Nationella SM i Fagersta fortsätter

Idag söndag har det sittande skyttet avgjorts vid SM i Fagerstahallen. 

I dagen första finalpass så utsågs Svensk mästare i Sittande skytte för Veteraner och Seniorer

I vetaran klassen lyckades Martin Smedenborn, Åker- Länna med att ta hem en dubbel genom att först vinna vetanklassen i stående under lördagen och nu under söndagseftermiddagen ta hem segern i finalen i sittande klassen med 529,2 poäng(424,4 i grund). På andra plats Mikael Myrberg, Sala sg med 528,0(422,6 i grunden). På tredje plats kom en spurtande Björn Lindqust, Ystads sg med 527,8 poäng(421,6 i grund). Björn gick in i finalen som åtta och slutade alltså på tredje plats.

 

Martin Smedenborn
Martin Smedenborn

I seniorfinalen segrade Magnus Andersson Eda sg 530,1 (424,0 i grunden) före Sandra Persson, Bromölla skf med 530,0 (423,6 i grund) och på tredje plats Malin Nerg, Värnamo skf 529,1. (Samma finalresultat som Anders Bucher på fjärde plats men högre poäng i finalserien).

Magnus Andersson
Magnus Andersson

 

Finalheat nummer två avsåg de yngsta sittande skyttarna i klass Junior sitt.
In i finalen var det Felicia Skoglund, Ludvika skf i topp med 426,0 och på andra plats Alvin Jonasson, Köla skf med 425,1. Från tredje plats med Sara Johansson, Trelleborgs ssk till tionde och sista finalplatsen skiljde det endast en poäng, 424,4 ner till 423,4. Så alltså riktigt jämt innan final.
Med dagens tredje och sista final avklarad står det klart att Felicia Skoglund från Ludvika skf är segrare i klassen Junior sitt med 531,2 poäng före Alvin Jonasson, Köla skf som tvåa med 531,0. Tredje platsen togs av Vanja Magnusson Wexiö sg 530,6 poäng.

Felicia Skoglund
Felicia Skoglund

 

I en summering av tävlingen kan jag konstatera att det har varit ett riktigt familjärt arrangemang av Virsbo Uskf. En tävling som gått helt enligt önskemål. Ett trevligt inslag i samband med prisutdelningen var att den Svenska nationalsången framfördes live av Maja Kallio tillhörandes arrangörsföreningen.

Nu väntar en del långa resor hem och jag hoppas att vi ses och sluter upp nästa år på Nationella SM 10m i Kinna.

Fullständig resultatlista kommer att läggas ut i Tävlingskalendern.

Patrik Hjortskull 23-11-05