Och så var det dags för ställningar på Ban-SM i 6.5 i Uppsala

Dag två i Uppsala och idag var det många som i grundomgången hade problem med sikten. Regn och dimma gjorde att det blev mörkt och disigt på vallen. Sikten klarnade lite när det närmade sig enkelserien, men många skyttar hittade då någon annan ursäkt till varför resultatet inte riktigt blev som tänkt. 

Urban vann veteranfinalen

Veteranerna fick idag äran att starta upp finalerna. På bana 1-3 hittade vi där Ingemar Månsson, 236, Urban Johansson, 234, och Bo Knobaluch, 233. Efter den inledande femskottsserien var ledningen delad mellan Ingemar Månsson, Urban Johansson och Margaretha Ottosson. I skott för skott kom även Bo Allansson med i leken. Efter sista skottet så stod Urban Johansson som segrare med 325 poäng följt av Ingemar Månsson på 324. Margaretha Ottosson och Bo Allansson hade båda 323, men Bo Allansson, som hade en lägre ingångspoäng, knep bronset. 

Elin visade klass i öppna mästerskapet

I seniorfinalen hade ledartrion, Magnus Larsson, Elin Åhlin och Casper Fredriksson, inför finalen 234 poäng. Finalen var tajt poängmässigt och det var många skyttar som på pappret hade chansen att hamna på pallen. Efter den inledande knäserien hade Magnus dragit ifrån med sina 48 poäng mot Elin och Caspers 46 poäng. Efter enkelskotten segrade Elin Åhlin på 325 poäng före Peter Lundqvist på 322 poäng. Peter startade finalen på sjundeplats och hade finalens högsta resultat med sina 92 poäng. Tredjeplatsen gick till Casper Fredriksson på 321 poäng. 

Många som följt tävlingarna via länk (och vi på plats) har haft lite svårt att följa med i finalerna eftersom poängen från grundomgången inte följt med in i finalresultaten. För oss på plats har arrangören idag försökt underlätta genom att dela ut resultatmatriser som man löpande kunde fylla i. Ett mycket uppskattat initiativ som gjorde resultatberäknandet lite enklare.

Ununge, Skåne och Värmland

I föreningslag segrade Ununge på 457 poäng, följt av Ramselefors på 456 poäng och Öved-Östraby på 455 poäng. 

Bland förbundslagen segrade idag Skåne med 1147 poäng, silvret tog Stockholm med 1142 poäng och bronset gick till Värmland med 1135 poäng.

Idag avgjordes även Göteborgspokalen där Värmland vann på 679 poäng, följt av Uppland på 625 poäng och Stockholm på 545 poäng. Nämnas kan väl att Stockholm enbart hade fyra anmälda skyttar. 

Skyttarna fick idag efter utförda prestationer ta emot applåder och priser under en värmande sol. Gevärssektionen vill passa på att återigen tacka arrangören Uppsala Skyttesportdistrikt. 

Edit: I gårdagens avrapportering kan det vara så att skribenten påstod att Ban-SM senast gick i Uppsala år 2014. Rätt år ska enligt en ganska säker källa vara 2018. 

Text och bilder: Emma Wallerström

Mikael Svensson 23-08-13