Olle vann Roslagsträffen

Olle Gabrielsson från Rommehed tog hem totalsegern vid helgens NM-kval i form av klassiska Roslagsträffen i Norrtäljetrakten.

Med 35 träffar, en tappad på fjärde stationen, vann han elitklassen en träff före Ingemar Månsson, Helsingborg, och två dito före trean Elin Åhlin, Bälgviken.

- Skyttet funkade jättebra, men det var snöväder och lite dålig sikt på långhållen, men det är ju lika för alla, sa Olle när vi når honom i bilen på väg hem mot Dalarna.

Enligt Olles bedömning var inget mål särskilt svårt, snarare var det så att banläggaren vågat ställa några mål på korta håll. Det går ju luras även på det hållet.

- Det svåra var nog vindarna. Det hade förvarnats om mycket vind, men det blev inte så mycket. De flesta skruvade nog för mycket, det gjorde även jag i något fall, förklarar Olle.

Utöver tättrion i elitklassen noterades en 34:a i veteranklassen GF 55, där Janne Wallerström från Ununge vann med fyra träffars marginal.

I kikarklassen noterades däremot inte mindre än tre fullträffar (36), varför innerträffarna fick avgöra. Längsta strået drog Henrik Lamne från Össeby-Garn med 36:24 mot 36:21 för Hubert Nowakowski från Kikarfält Stockholm och 36:10 för Thomas Elmberg, Ununge.

Rundan:

B65 (480m)

B100 (592m)

C35 (370m)

1/4 p (408m)

1/4 (310m)

S20H (270m)

Text: Mikael Svensson

Bild: Kjell Lind (fler bilder på Gevärssektionens facebook)

Kompletta resultat publiceras i tävlingskalendern (IndTA).

 

Mikael Svensson 23-02-05