Stomprogram 2024

Under tävlingsverksamhet/tävlingar/stomprogram uppdaterar vi fortlöpande stomprogrammet när datum och arrangörer blir klara.

I bakgrunden har vi en arrangörsplan som hela tiden sträcker sig över fyra år och varje höst stegas framåt ett år. Nuvarande plan omfattar 2024--2027.

I några grenar/evenemang har vi arrangörer ända fram till 2027. Det finns till och med tävlingar där vi har arrangörer 2025 och 2026 men ej 2024, av olika anledningar.

Generellt kan sägas att det för några år sedan var trögt att få arrangörer i ISSF-grenar och lättare nationellt. På senare år har det blivit tvärtom. Vi jagar därför fortfarande lösningar när det gäller, även status är lite olika per tävling:

- Fält-SM 6.5

- Korthålls-SM 

- Kpist-SM

Det vore oerhört tråkigt om vi för första gången - inte på grund av pandemi eller omvärldsläge - tvingas ställa in ett mästerskap på grund av att ingen vill arrangera.

Sektionsstyrelsen tar tacksamt uppslag till lösningar. Om intresset finns från en förening, några föreningar eller distrikt spelar mindre roll. Bara vi gemensamt försöker tänka utanför boxen och är lösningsbenägna.

Vi är inte ensamma om att ha det lite trögt. ESC har inför 2024 års Europacup än så länge enbart klart med finalen i Thun. 

Väl mött säsongen 2024, som är ett par månader bort. Skyttiaden och Swedish Cup är två av flera aktiviteter på vägen dit.

Mikael Svensson 23-11-07