Ungdomsläger i Umeå

Gevärssektionens ungdomsrepresentant Anna Grönlund ordnade tillsammans med tränaren Paul Larm och Umeå Skytteförening ståskytte ungdomsläger i Umeå 23-24.mars 2024.

Det kom tillsammans med föreningsledare, föräldrar och ungdomar 20 personer till lägret. De som hade längsta resan hade rest över 50-mil enkel väg till lägret!

Det blir alltid trevlig gemenskap under läger, och tränaren Paul Larm delade åt skyttar olika träningstips. Värdefulla tips för varje skytte på vilket sätt kan man fokusera sig på kommande träningar på hemmabanor, och det är viktigt även med tävlingsläran. Det ska bli roligt skjuta på tävlingar, och att alla kan hitta på rätt sätt olika framgångar i sitt skytte. 

Snart är luftgevärssäsongens terminsavslut, och vi hoppas på att många kommer att prova på skjuta korthåll, när korthållsskyttebanor öppnas under våren och sommar. Här uppe i norr har vi fortfarande en meter snö på korthållsskyttebanor, men det har redan börjats planera kommande säsongens första korthållsskytteläger inomhus för Region Norr under maj 2024. Vi ledare i korthållsskytte ser fram emot att det kommer många regionens korthållsskyttar till kommande läger!

//Umeå Skf  Ari Perkiömäki

 

Mikael Svensson 24-03-27