Utbildningsturné intresseanmälan

2020 gjordes en utbildnings turnéring till gevärsskytteföreningar runt om i övre halvan av Sverige. Agnes Svedberg, Björksta, och Filip Andersson, Västerås, åkte runt och utbildade barn, ungdomar och ledare i olika föreningar. Kul var det, träffarna blev uppskattade och vi ser nu över möjligheten att göra något liknande under första kvartalet 2024.

Utbildningen vänder sig främst till skyttar i åldern 13-25 och deras ledare. Det spelar ingen roll om skyttarna skjuter sittande eller stående. Det spelar inte heller någon roll hur stor föreningen är eller hur många som kommer. Vi kommer oavsett om en person eller hundra är intresserade. 

Det finns fyra utbildningsinriktningar att önska. 
1. Teknikträning
Vi tipsar om olika övningar och tekniker att använda i skjutställningen för att bli en bättre skytt.
2. Fys och kost
Vi går igenom varför det är viktigt att träna fys, förslag på enkla fysövningar. Därefter går vi igenom kost, hur man ska äta för att bli en bra idrottare
3. Scatt
Har er förening tillgång till en scatt? Eller skulle ni vilja prova skjuta med scatt? Vi lär ut hur det fungerar och hur man får ut det mesta av sin träning med scatten
4. Mental träning
Hur blir man bättre på att träna mentalt? Hur låter man bli att bli nervös vid tävling? Vi ger olika tips och övningar på hur du som skytt blir bättre på den mentala biten.

Utifrån vilka förutsättningar som finns hos just er förening så anpassar vi tid och innehåll. Prioriterade föreningar är de som inte har starka utbildningsnoder som t ex Skyttegym i Sävsjö i sin närhet.

Anmäl din förenings intresse på nedanstående länk så ser vi över vilka förutsättningar som finns för att göra en insats under nästa år!

Länk till intresseanmälan: https://forms.gle/w8mZZg12U9wg7y7n8

Mikael Svensson 23-10-15