Victor Lindgren dubbelvann EM-kvalet

Regerande världsmästaren Victor Lindgren visade klass och vann superfinalerna såväl lördag som söndag då första EM-kvalet i form av Dubbelluften avgjordes i Sörabyhallen i Rottne.

I lördagens tävlingen svarade han även för de två högsta resultaten i grundomgången med 630,2 och 628,1 poäng. I finalen utmanades han främst av Isabelle Johansson, Anderstorp, som toppade med 628,8 och 627,7 poäng i damklassen.

Då de 24 decimaltolkade finalskotten var avverkades summerades Sjöbo-Victor till 253,7 poäng mot 251,0 för Isabelle.

Bildtext: Victor Lindgren flankeras av tvåan Isabelle Johansson och trean Pontus Kallin.

- Det var väl bara en helg där allt satt som det skulle. Kul att kunna prestera såhär tidigt på säsongen, säger Victor, vars föregående säsong avslutades med VM i augusti.

Topptrion (frv) Isabelle, Victor och Pontus på lördagens prisutdelning.

På juniorsidan svarade Isabelles bror Elias Johansson för en dubbel med 623,9 och 620,9 poäng. Bland damjuniorerna var det jämnare med en trio över 622-strecket.

Evelina Neumann-Szilagyi (622,6) från Sjöbo följdes av Evelina Sundström (622,3) från Skoga-Ekshärad och Mathilda Gustafsson (622,0) från Bromma-Solna.

Jämnare söndagsfinal

Bildtext: Victor Lindgren flankeras av tvåan Isabelle Johansson och trean Jesper Johansson.

Söndagens superfinal – innebär att de åtta finalskyttarna plockas bland då åtta högsta resultaten i de fyra huvudklasserna – blev ännu jämnare. Victor summerades denna gången till 251,9 mot 251,6 för Isabelle efter avgörande först över de två sista skälvande skotten.

Trots att Victor presterade två serier över 630-strecket (630,5 och 630,2) fick han se sig slagen denna dagen. Jesper Johansson, Kävlinge, fick nämligen ihop 630,7 som bäst.

Isabelle sköt återigen de två högsta damresultaten i grundserierna med 629,9 och 629,7 poäng.

- Det var en stabil och bra helg. Ligger just nu i en grundträningsperiod med en hel del basträning så det är inte så att jag förväntar mig några höga resultat just nu, säger Isabelle och fortsätter:

- Detta blir ett rätt bra kvitto på var man börjar jobba ifrån inför den nya säsongen. Ska bli kul att se vad man kan skjuta framåt när basträningen är över och jag har tränat lite ”finlirsträning”.

Söndagens topptrio (frv) Isabelle, Victor och Jesper vid söndagens prisutdelning.

I HJ-klassen noterades såväl Elias Johansson som Anton Salomonsson, Össjö, för toppresultatet 618,8. Elias svarade för tredje resultat med 618,2 och Anton för det fjärde med 616,6 poäng.

I DJ-klassen var det trippel Evelina i topp. Neumann sköt högst med 627,0 medan Sundström svarade för andra och tredje resultat med 624,4 och 622,6 poäng.

Ludvika, Sjöbo, Linköping och Sävsjö följer

EM-kvalet fortsätter med den första kvalomgången i Ludvika om två veckor samt Sjöbo sista helgen i november. Därefter följer omgång 2 i Linköping i december innan slutkvalet avgörs i samband med Swedish Cup.

Text: Mikael Svensson

Bilder: Paul Larm

 

Mikael Svensson 23-10-15