2024 – Ett nytt skytteår att se fram emot.

Här kommer en ledarartikel från Pistolsektionens ordförande Mattias Thomsson.

Vi har nu lämnat 2023 bakom oss och kommit igång ett nytt intressant skytteår 2024. Året har börjat i som vanligt rasande fart med Swedish Cup i Sävsjö där vi fick se flera svenska medaljer och ett väl fungerande arrangemang, en stor eloge till dem som jobbade med tävlingen och gjorde arrangemanget möjligt.

Under 2024 kommer arbetet med vår nya organisation att fortgå. Planen är att ha ett väl utarbetat förslag att ta ställning till på Förbundsmötet i vår. Förhoppningen är att vi med detta får en modern och ändamålsenlig organisation som bär vår verksamhet framåt. Här behöver vi alla bidra så att den fylls med engagerade individer som blir ett starkt lag för skyttet i Sverige.

Något som vi också behöver hantera med större tydlighet under året är vår ekonomi. De senaste åren har kostnaderna för vår verksamhet ökat, likt mycket annat i samhället och intäkterna har inte i alla stycken hängt med. I en förening är ofta grunden till ekonomin våra medlemsavgifter och intäkter från tävlingar. När kostnaderna ökar behöver intäkterna göra det samma och då blir avgifterna högre. Likadant är det på förbundsnivå och i vårt fall pistolsektionen. Vår centrala verksamhet vilar på visst mått av bidrag från förbundet centralt men i huvudsak på intäkter från våra skyttesportlicenser. Det ska främst täcka verksamheten för våra landslag och vår utvecklingsverksamhet och en liten del till förvaltningen av pistolskyttet centralt. Även här är kostnadsbilden högre och skyttesportlicenserna, som är huvudintäkten, har stått stilla på samma nivå i 15 år. Vi kommer under året att behöva se över detta. Lika så nivån på våra startavgifter behöver ses över. Kostar det mer att arrangera en tävling så är det likställt med att avgiften kommer att behöva ökas. Här finns olika syn och konstruktioner att resonera kring vilket jag uppmanar er ute i skyttesverige att göra. Vill vi ha ett brett tävlingsutbud, kunna se svenska skyttar på mästerskapstävlingar runt om i världen. Och vill vi ha ett föreningsliv i balans behöver vi vara beredda att betala vad det kostar.

Nu ser vi fram emot avslutningen på luftsäsongen med SM och finaler i Svenska ungdomscupen för att sen med full kraft sätta fart på utomhusskyttet.

Väl mötta ute i verksamheten.

 

Mattias Thomsson

Ordförande

Pistolsektionen, SvSF

Mattias Thomsson
Mattias Thomsson Ordförande i Pistolsektionen
Simon Magdeburg 24-03-20