Svenska Ungdomscupen

SvUC är en propagandatävling i luftpistol på förenings-, distrikts- och riks-nivå där både bredd och elit upp till 25 år kan delta.

Nu är säsongen 2023-2024 igång, den pågår 1/10 2023 -- 18/3 2024. Sista dag för distriktskval är 18 mars och finalen arrangeras 6-7 april i Töreboda. Planera gärna redan nu hela säsongen och lägg ut tävlingen i IndTA, många skyttar som läser etc på ”nya” orter eller kan planera in att besöka tävlingar runtom i Sverige, det tjänar vi alla på. Max 3 tävlingar/distrikt (4 i de nordligaste SDF’en) där den sista utgör distriktsfinal.

Vänligen rapportera in resultaten i en excel på samma format som i den sammanhållna resultatlistan, dvs namn (i en cell), förening, klass och summa. 

 

Tack till SIUS Ascor som stöttar oss i Riksfinalen!


Reglemente för Svenska Ungdomscupen hittar du här

Aktuell Kvallista Säsongen 2023-2024

Adresslista Svenska Ungdomscupen

Protokoll från Ledarträff 2023

Protokoll från Ledarträff 2022

Protokoll från Ledarträff 2021

Protokoll från Ledarträff 2019

Protokoll från Ledarträff 2018

Protokoll från Ledarträff 2016

Protokoll från Ledarträff 2015

Protokoll från Ledarträff 2014

Statistik ungdomscupen


Kort om Svenska Ungdomscupen

Svenska Ungdomscupen (SvUC) är en riksomfattande ungdomstävling i luftpistol som startades 1980 som 80iaden och har sedan dess arrangerats årligen.

SvUC är en plattform för rekrytering av ungdomar till pistol och skyttesporten genom de tävlingar som genomförs på förenings- distrikts- och riks-nivå. Målet är att alla föreningar och alla ungdomar inom pistolskyttesporten ska medverka.

Säsongen inleds under hösten för att i mars året därpå avslutas med riksfinal. Tävlingen är öppen för alla ungdomar upp till 25 år och för både bredd och elit.

För att uppnå målet att alla skyttar/föreningar ska delta bör alla föreningar och ungdomsledare stötta sina ungdomar till deltagande i SvUC:s distriktskval. Föreningar är dessutom fria att på egen hand anordna med en föreningsomgång.


 

Senast uppdaterad: 24-02-21 av Simon Magdeburg
Jan-Olof Olsson Ansvarig Svenska Ungdomscupen och Domarutbildning
Simon Magdeburg
Simon Magdeburg Ledamot - Kassör i Pistolsektionen (SvUc, Allsvenskan)