Europafinalen EYLC

Sammanfattning från helgens tävlingar i Estland.

Det svenska ungdomslaget i Luftpistol hade under våren kvalat in till Europafinalen i European Youth League Championship (EYLC) som genomfördes i Tallinn i Estland. Den Svenska Pistoltruppen vid finalen bestod av Emil Thomsson, Jasmine Kranendonk, Lucas Jonsson och Izabella Frejd

Finalen genomfördes genom fyra matcher mot Spanien, Estland, Kroatien och Polen

I den första matchen förlorade Svenskarna med 6-18 mot Spanien i en jämn matchserie. I den andra matchen bestod motståndet av Estland. En matchserie där Svenskarna gick hem segrande med 13-11.

Dag två inleddes med en otroligt jämn match mot Kroatien som avlutades i det allra sista skottet till Sveriges fördel som vann med 13-11. Tyvärr förlorade Sverige sedan den fjärde och sista matchen mot Polen med 6-16. 

Pistoltruppen har fått goda erfarenheter med sig, skyttarna har fått testa idrottspsykologiska inslag kopplat till krånglande utrustning, och icke önskvärda tankar som stört under matcherna. En erfarenhet som bygger skyttarna vidare framåt i sina karriärer. Vi tackar ungdomarna för goda kämpainsatser och gratulerar till härliga vunna erfarenheter!

 

Lars Erik Bjuhr
Lars Erik Bjuhr Ledare Utvecklingsgruppen Juniorer Pistol, Förbundskapten Juniorer Pistol
Simon Magdeburg 23-10-08