Guld till Christian Sternbrink

Den första tävlingsdagen av tre gav en bra start för de svenska juniorerna i luftpistol vid internationella tävlingen Denmark Open.

Den svenska juniortruppen består av fyra herrjuniorer och en damjunior. Alla fem gick med de fem bästa resultaten till final, en final som var sammanslagen med både damjuniorer och herrjuniorer.

I grundomgången sköt Christian Sternbrink dagens högsta juniorresultat 566p, detta resultat var nytt rekord för herrjuniorer i denna tävling. Arvid Hjort sköt 563p och kom på andra plats, på tredje plats kom Emil Thomsson med 553p och fyra Ture Thomsson med 551p. Jasmine Kranendonk var bästa damjunior med 553p. Bra insatser av dem alla!

Ture Thomsson gick tidigt i finalen upp i ledningen och han drygade ut sin ledning fram till tjugonde skottet, då ledde han med 3,9p. Christian som började riktigt illa i finalen sköt allt eftersom allt bättre och när Christian och Ture var i guldfinalen så tog han sig ikapp och vid sista skottet passerade Christian Ture och vann med 0,2 poäng. Guld till Christian och silver till Ture. Jasmine slutade på fjärde plats, Emil på femte plats och Arvid på sjunde plats. Kul att alla var med i finalen, en final som i mittfältet var mycket jämnt.

Tävlingarna fortsätter med match två i morgon lördag och match tre på söndag.

Lars Erik Bjuhr
Lars Erik Bjuhr Ledare Utvecklingsgruppen Juniorer Pistol, Förbundskapten Juniorer Pistol
Simon Magdeburg 24-02-17