Europafinalen Lapua European Cup 25m

Finalen för 25m pistol i Lapua Europacup genomfördes den gångna helgen.

På plats från Sverige var John Glimberg, Pontus Nordgren, Niklas Krabb, Mikael Nilsson och Håkan Landebring. Frankrike, Österrike, Slovenien, Azerbajdzjan, Kroatien, Lettland, Schweiz och Finland var också representerade. 

Vid ankomst till skjutbanan hade just gevärssektionen med Karl OIsson och Elin Åhlin satt ribban med silverresultat och tillfälle gavs att vara bland de första att ge dem våra gratulationer. 

Anläggningen ligger i en fin dalgång i bergen norr om Zagreb och det är 24 grader varmt första dagen men övergår i kyla och regn på söndagen. 

Tävlingen började på lördagen med grovpistol följt av standard på söndagen. Mikael Nilsson som sköt det bästa resultatet i gruppen beskriver sina serier i grovpistol precis godkända men de behöver bli lite till över medel för att fightas om medaljerna. I standardpistol slog Mikaels teknik till och det blev fina träffbilder på 20 sekunder. 

Det bjöds även på lördagskvällen tillfälle för samtal och möjlighet att lyssna hur de andra länderna arbetade med träning. Flera av tränarna hade tidigare deltagit som skyttar vid OS och hade intressanta berättelser. 

I grovpistol vann Yann Fridrici från Frankrike med 578-22x och I standardpistol Kevin Chapon också från Frankrike med 571-17x. 

 

Text och bild John Glimberg

Simon Magdeburg 23-10-18