Medaljregn till de svenska pistoltruppen i Danmark

Ture Thomsson vann guld efter fantastiskt fint skytte i både grundmatchen och finalen. Alla fem juniorerna gick till final och utöver Tures guld gick silvermedaljen till Christian Sternbrink och bronset vanns av Arvid Hjort.

I finalen slutade Jasmine Kranendonk på den försmädliga fjärdeplatsen och Emil Thomsson kom på åttonde plats.

I grundomgången sköt Ture Thomsson 567p och han höjde juniorrekordet på Denmark Open med en poäng. Det innebar att Christian som höjde rekordet i går fredag hade det i drygt ett dygn. Ska bli intressant och följa matchen i morgon och om rekordet ska höjas än en gång. Christian sköt idag 559p, Arvid sköt 556p. Emil och Jasmine sköt båda 549p

I damklassen sköt Vendela Sörensson 568 p och efter en bättre final idag än igår så vann Vendela guldet, i går blev det silver. Även Stina Lawner gick till final och slutade även hon på den försmädliga fjärdeplatsen.

I herrarnas tävling gick tre skyttar till final. Det var Morgan Copper Johansson, Isac Ahlqvist och Jesper Gäf Persson. Det blev även i herrklassen en svensk guldfinal där Morgan vann med 240,0p och silver till Isac Ahlqvist endast 0,6p efter. Jesper slutade på åttonde plats.

Under söndagen genomförs den tredje dagen av årets Denmark Open Air.

Lars Erik Bjuhr
Lars Erik Bjuhr Ledare Utvecklingsgruppen Juniorer Pistol, Förbundskapten Juniorer Pistol
Simon Magdeburg 24-02-17