Andreas Norlén 32:a på EM

De svenska trapherrarna är klara med EM och det gick väl sisådär. Med en 32:a plats blev Andreas Norlén bäst placerade svensk i tävlingen. 

EM i Lonato satte idag punkt för de individuella traptävlingarna där Andreas Norlén stämplade ut med 116 träffar och Rickard Levin Andersson med 114. Andreas placerade sig på 32:a plats medan Rickard hamnade en bra bit längre ned på en 54:e plats.121 prickade duvor krävdes för att få särskjuta om en EM-finalplats. 

Redan efter fredagens tre skjutna serier såg finalchanserna minst sagt minimala ut för de båda svenskarna som hade med sig några bommar för mycket in till den avslutande dagen; 69 för Rickard och 68 för Andreas - då brukar det krävas ett mindre mirakel för att nå en delad sjätteplats. 

Stefan Nilsson, lagledare för trapskyttarna, kommenterar de svenska insatserna så här;
"Andreas har skjutit bra idag med 24, 24 i sina serier och klättrade därmed en del i resultatlistan. Båda två skjuter stabilt men gör tyvärr någon bom för mycket per serie för att de ska vara nöjda. De har inte fått med sig andra skottet under tävlingen och det gör en hel del." 

Andreas som ändå hittade ett fint flyt i skyttet dag två var ändå hyfsat tillfreds med sin EM-prestation. 
– Jag är nöjd med skyttet men inte med resultatet. Skyttet tycker jag har varit bra men det har smitit någon duva för mycket. 48 idag är jag nöjd med. Sen hade jag lite problem i sista serien igår med två duvor som jag fick timer på som jag råkade skjuta på och bommade och då fick jag inga nya duvor. .Jag skulle inte ha skjutit på dom, reflekterar han efterklokt. 

Rickard Levin Andersson 54:a på EM - med endast två månader kvar till OS

OS-formen lite tveksam  - men ingen stress
Frågan är om Rickard hinner hitta formtoppen före OS? Det är endast en världscuptävling kvar på ISSF-schemat innan det är dags för hans Olympiska debut. Men Rickard planerar få in ytterligare två tävlingar innan han packar OS-trunken. Förutom den kommande världscupen i Lonato, blir det en internationell tävling ytterligare i Grekland, sen kanske någon till på svensk mark, berättar han. 
Och om OS-formen säger han så här; 
– Just nu är det fortfarande relativt tidigt på säsongen så det känns helt ok. Det är bra serier men det lilla extra saknas. Det behövs nån duva till per serie, och det ska vi nog få till. 

På onsdag drar skeeten igång där Sverige har både seniorer och juniorer med i startfältet. 

Resultat EM i Lonato
Trap - Herrar

Richard Gardt 24-05-18