Dubbla svenska VM-brons i Compak Sporting

Det svenska landslaget i Compak Sporting fick med sig två VM-brons hem från Ungern. Det ena säkrades i damernas lagtävling och det andra vanns individuellt av Rebecka Bergqvist. 

Efter fyra tuffa tävlingsdagar i Csákberény, Ungern, har tävlingen nått sitt slut. Sista tävlingsdagen blev åter igen varm med 35 grader och gassande sol.  Samtliga i laget höll ihop och presterade bra resultat.
På ett VM är konkurrensen extremt hög och marginalerna mycket små, och en duva kan göra 20 placeringars skillnad.

Sverige visade framfötterna på damsidan och med 520 träff knep damlaget bestående av Anna Jarnald, Annika Johansson, Madeleine Pantzar ett VM-brons. En oerhörd prestation i denna konkurrens.
Även individuellt blev det en bronsplats för Rebecka Bergkvist på 186 träff, där guldet gick till Italien, Katiuscia Spada, 189 träff och silver till Clarisse Hatem 187.
Med detta resultat tar Sverige hem två st VM-bronsmedaljer vilket är oerhört glädjande och stort.

Fr.v; Det svenska damlaget bestående av Anna Jarnald, Annika Johansson, Madeleine Pantzar och på nästa bild Rebecka Bergqvist (längst till höger) på podiet med sitt VM-brons. 

Tamas Jeri, som förutom förtjänstfullt byggt alla banor, vann den öppna klassen med 198 träff, av 200.
Richard Berg sköt 195 (16:e plats)
Magnus Nilsson 193 (53:e plats)
Martin Andersson 190 (81:a plats)

Bäste junior blev Oliver Ojansuu, från Finland, på 197 träff.
Malte Mattila sköt 186 (13:e plats)
Jakob Gustavsson 182 (18:e plats)

Under prisutdelningen hopade sig molnen och ett skådespel av blixtar och åska omringade skjutbanan.
När sista medaljen delats ut och nationalhymnen ebbats ut bads samtliga att snabbt lämna podiet snarast då stålkoncernen blev en fara i det lynniga vädret. Knappt hann vi köra iväg från banan innan ovädret var över oss och vi fick parera bilen i vindarna mellan omkullblåsta träd och buskage. Vi tog oss säkra undan stormen tillbaka till hotellet. 

Veckan har varit fantastisk med detta underbara landslag. Vilken sammanhållning och teamkänsla! Det är med stolthet jag varit ledare för denna grupp som både är lagspelare och jagspelare och presterar stort i dessa sammanhang.

Amanda Martin
Bitr. grenledare


 

Richard Gardt 24-08-19