Visumstrul gör att Lindgren missar världscupfinalen i Indien

Denna vecka skulle Victor Lindgren ha skjutit världscupfinalen i New Delhi men han har inte kunnat resa dit. "Det blev fördröjning med mitt visum av okänd anledning", förklarar han. 

FOTO: Bildbyrån (All rights reserved) 

21-årige gevärsskytten och OS-silvermedaljören Victor Lindgren var kvalificerad för sin andra raka världscupfinal, som avgörs i New Delhi, Indien den 13-18 oktober. Till världscupfinalen kvalificerar sig endast de allra högsta rankade skyttarna i världen. Trots en fantastisk säsong, där Victor för närvarande är rankad femma i världen i grenen 10m luftgevär, tvingas han stanna hemma på grund av fördröjningar med hans visum.

"Det var bara fördröjning på det. Skulle ta 2-3 dagar men blev fördröjning av någon anledning. Fick bara till svar att det var under process, men inget mer än så fick jag veta och nu är det för sent," kommenterar Victor.

Victor uttrycker besvikelse över att missa den prestigefyllda tävlingen men förblir positiv:
"Jo, det är tråkigt. Det här var en tävling jag såg fram emot... men detta är sådant som kan hända, så det är bara att bita i det sura äpplet."

Säsongen 2024 har dock varit mycket framgångsrik för Victor, som beskriver året som fyllt av lärdomar och utveckling. Han har rest mycket, tävlat i de flesta världscuper, och fått mäta sig med världens bästa skyttar.
"Sen har vi skapat en bra lagkänsla i gevärslandslaget med allt resande under detta år, speciellt jag, Marcus (Madsen), Jesper (Johansson). Vi har pratat mycket om hur vi som landslag ska kunna utvecklas tillsammans och leverera fler finalplatser och eventuellt medaljer och det känns som vi är på rätt spår", säger Victor.


 

Richard Gardt 24-10-14