Mark och Hannah tilldelas Elitidrottsstipendium

Idag presenterades årets elitidrottsstipendiater. Mark Binnermark och Hannah Göransson har tilldelats stipendiet, som ger ekonomiskt stöd och experthjälp för att kombinera studier med elitsatsning.

Skeetskytten Mark Binnermark från Uppsala JSK och gevärsskytten Hannah Göransson från Aleholms SF har tilldelats Riksidrottsförbundets och Svenska Spels Elitidrottsstipendium för 2024–2025. De är två av 52 idrottare från 34 olika specialidrottsförbund som får stipendiet, vilket ger ekonomiskt stöd på 50 000 kronor samt tillgång till rådgivning inom idrottspsykologi och idrottsmedicin.

Elitidrottsstipendiet är avgörande för att idrottare ska kunna kombinera studier med en satsning på elitnivå. För Mark och Hannah innebär stipendiet en möjlighet att fortsätta utvecklas inom sin idrott samtidigt som de satsar på sin utbildning. Detta stöd hjälper dem inte bara att prestera i sina respektive landslagsuppdrag, utan också att skapa förutsättningar för en hållbar karriär inom och efter idrotten.

Mark Binnermark har redan gjort sig ett namn inom skeetskytte, och med detta stipendium får han resurserna att fortsätta utvecklas på högsta nivå. Hannah Göransson, som tävlar i gevärsskytte, får även hon viktig hjälp på vägen mot nya framgångar.
– Det betyder jättemycket. Det har blivit många stora utlägg de senaste åren och detta är verkligen ett bidrag som som motiverar mig att fortsätta göra allt jag kan för att nå mina mål trots att det ibland kostar, säger hon efter att ha mottagit det glädjande beskedet. 

Detta stipendium är ett erkännande för deras hårda arbete och målmedvetenhet, och det kommer bidra till deras fortsatta framgångar både på och utanför tävlingsarenan.

Mer info hittar ni på RF:s hemsida 


 

Richard Gardt 24-09-16