Nöjd Madsen i blåsigt Baku

Marcus Madsen slutade som 16:e man i herrarnas 3x20 i Baku där vinden var en utmanande faktor för skyttarna. "Nöjd med utförandet och hanteringen av vinden", sa Marcus om matchen.

Marcus Madsen var hyfsat nöjd med dagens 50m-match i Bakus världscup. "Mackan" sköt ihop 585 poäng i den knepiga vinden; 197 i knä, 195 i ligg och 193 i stå. Med det resultatet var han bara tre pinnar bakom den sista finalisten, Aleksi Leppa, Finland. Marcus kom på 16:e plats bland de 64 startande herrskyttarna. 
– Jag lyckades bra med knä idag och det är jag riktigt nöjd med efter den senaste matchen. Sen har jag de orimligt kämpigt i ligg och det kostar allt för mkt. Stå var bra men får inte med mig kantskotten denna gången och blir lite för klent där med. Så mer nöjd med utförandet och hanteringen av vinden. Var inte alls lätt idag, konstaterar Marcus. 

Jesper Johansson har samlat på sig mycket erfarenhet i år, men resultatmässigt har det inte lossnat riktigt än för 18-åringen.

18-årige Jesper Johansson slutade på 29:e plats med 583 
poäng.
– Nä inte alls nöjd. Men lärt mig mycket och har haft det roligt, skriver han fåordigt om sin insats i ett sms. 
Trots sin unga ålder har Jesper tävlat flitigt i ISSF-seniortävlingar i år. Efter genombrottet på JWC i Suhl i fjol där han sensationellt vann silver i 50m ställningar, har han tagit chansen att komma ut och mäta sig mot världens allra främsta. Så här säger han själv om de lärdomar han hittills fått med sig;
– Jag här lärt mig mycket hur andra toppskyttar gör. Har fått mycket matcherfarenhet och vet nu mycket bättre hur jag ska träna och lägga upp träningstimmarna så jag kan prestera bättre inför kommande tävlingar. Lärt mig mycket om vilka taktiska moment jag ska göra för att lyckas bättre på matcher också.

Därmed är världscuptävlingen i Baku över och nästa anhalt är Osijek, Kroatien, där nästa stora utmaning bara ligger en dryg vecka bort; krut-EM. Se svenska EM-truppen här. 

Resultat Världscupen i Baku
50m 3x20 - Herrar


 

Richard Gardt 24-05-11