Nya satsningar för ökad inkludering i skyttesporten

I ett nytt projekt, som inleds nu i höst, tar Svenska Skyttesportförbundet sikte på skytteföreningar i segregerade områden. Förbundet satsar genom projektanställda Frida Börjesson på att rekrytera ledare och ge fler barn och unga möjlighet att delta i föreningslivet.

Frida Börjesson, en dedikerad medarbetare från Svenska Skyttesportförbundet (SvSF), kommer att leda ett nytt projekt riktat till skytteföreningar i segregerade områden, en projektanställning som sträcker sig året ut. Projektet syftar till att erbjuda stöd till föreningar för att sänka avgifter för barn och unga, samtidigt som de arbetar med intern demokrati och värdegrundsfrågor. Ett centralt mål är att göra föreningslivet mer inkluderande och tillgängligt för fler unga, särskilt i socioekonomiskt utsatta områden.

Projektet är en del av regeringens satsning på fritidskortet, vilket innebär att föreningar som deltar i projektet kan ansöka om ytterligare ekonomiskt stöd för att fortsätta hålla låga avgifter även framöver. Frida Börjesson inleder nu arbetet med att kontakta föreningar för att informera om ledarstödet och hjälpa dem att rekrytera och utbilda ledare inom inkludering och socioekonomisk segregation.

Detta initiativ ger föreningar möjlighet att utveckla sin verksamhet och skapa en trygg och öppen miljö för alla barn och ungdomar, med fokus på delaktighet och inflytande. SvSF har som mål att stärka föreningarna i deras arbete och ge dem de verktyg som behövs för att nå fler unga och långsiktigt främja skyttesportens värderingar.

Vill du komma i kontakt med Frida? Se kontaktinfo nedan. 


 

Frid
Frida Börjesson Projektledare Ledarstöd segregerade områden
Richard Gardt 24-09-10