Utbildningsdag i ståendeskytte i Sjöbo med Victor Lindgren

Skyttar och ledare från Skåne och Blekinge samlades i Sjöbo för en inspirerande utbildningsdag i ståskytte. Ledda av landslagsledaren Paul Larm och OS-silvermedaljören Victor Lindgren, fick deltagarna fördjupa sig i både teori och praktik, med fokus på teknisk utveckling och personlig skottplanering.

Under lördagen, den 21 september, hölls en utbildning i ståendeskytte för både skyttar och ledare i Sjöbo. Det var deltagare i alla åldrar från både Skånes och Blekinges Skyttesportförbund. Teori och praktik varvades på ett roligt och givande sätt under ledning av Paul Larm, instruktör, utbildare och landslagsledare samt OS-silvermedaljören Victor Lindgren. Det var mycket lyhörda adepter som formligen sög åt sig alla nya kunskaper.

Paul inledde med att prata om vikten av uppvärmning och balansträning för att förbereda kroppen på det kommande skyttet. Deltagarna fick pröva på några övningar, både individuellt och i par.

Paul pratade om hur viktigt det är att vara SMART. Han har sin egna definition på ordet.

  • Självförtroende
  • Målsättning
  • Ansvar
  • Roligt
  • Tålamod

 
Därefter visade Victor visade hur man som skytt tar ut den raka linjen mot tavlan för att säkerställa att man intar samma ställning från gång till gång. Han visade även hur han intar sin ståendeställning genom att förflytta höften framåt mot tavlan.

Skyttarna fick även ta fram sin egen skottplan på hur de själva vill att de ska genomföra varje skott. De fick även öva på detta under den avslutande skjutningen.

Under dagen passade Skånes skyttesportförbund genom Christer Olofsson och Bo Högberg på att gratulera Victor till hans fantastiska prestationer under OS i Paris med OS-silvret som den stora OS-höjdpunkten.



Som avslutning på dagen bjöds det även på Victor-tårta. Det togs även en del idol-bilder med Victor samt en del autografskrivande.

Tack alla skyttar, ledare och funktionärer som såg till att det blev en lyckad utbildningsdag. Under våren 2025 kommer det bli en uppföljning för samtliga deltagare. 


 

Richard Gardt 24-09-24