Kom till skott - en aktivitet för alla skyttar

Höstens upplaga av Kom till skott går av stapeln 6 november - 3 december. Anmäl dig och ditt lag i skyttesportappen nu. 


Här ser du vinnarna i Kom till skotts vinnarlotteri, hösten 2023.

 

KOM TILL SKOTT - HÖSTEN 2023

Måndagen den 6 november drar vi igång höstens upplaga av Kom till skott och då kör vi fyra veckor fram till 3 december. Anmäl dig och ditt lag i Skyttesportappen. Prisbordet för denna omgång står längre ned på sidan. 

Tre nyheter för denna omgång är: 

1. Incitament för att öka antal deltagare i varje lag
- Lag som består av endast en individ har endast möjlighet att vinna SvSF profilprodukter i vinnarlotteriet. Ett lag måste bestå av minst två skyttar för att ha chans att vinna våra mer exklusiva priserna som vi lottar ut. Lag med en enda skytt kommer heller inte att synas på topplistan i appen. 
Syftet är att motivera fler att delta ihop med sina klubbkamrater från föreningen, så vi tillsammans hjälps åt att göra Kom till skott till en kul och social aktivitet som kan bidra till att öka sammanhållningen/"vi-känslan" i föreningen. Det går fortfarande bra att delta ensam men då kan man alltså endast vinna våra profilprodukter om man uppnår 100% och kvalificerar sig till vinnarlotteriet. 

2. Ändrad poängintervall
Tidigare var lägsta poängnivå man kunde sätta som mål 500 och sedan var nästa snäpp 1000, 1500, 2000 etc. Nu har intervallen ändrats till 250 (istället för 500) mellan varje snäpp. Lägsta poängen man kan sätta som mål på lätta nivån är nu 250. Skjuter du t.ex en luftgren krävs 125 skott för att uppnå 250 poäng. 

3. Justerat poängsystem i de flesta grenar.
Poängen/skott har höjts i nästan alla grenar. 

Vidareutveckling på gång till 2024
Efter sommaren genomförde vi en webbenkät där vi samlade in feedback om Kom till skott. Vi fick in många konstruktiva idéer och vettiga synpunkter som vi kan jobba vidare med. Planen är att genomföra ett flertal förbättringar, såväl för hela konceptet men också tekniska uppgraderingar och nya funktioner i appen. Dessa ändringar kommer dock ta lite tid så det blir först i nästa upplaga, våren 2024 som vi kommer kunna lansera en uppgraderad och förbättrad version av Kom till skott. 

Priser i höstens omgång
Tack vare våra samarbetspartners; Scandinavian Safe, Sport Quantum och Karl Olsson Shooting Sports kan vi presentera ett riktigt fint prisbord även denna omgång. I vårt vinnarlotteri kommer vi lotta ut priser både till föreningar och individer - och nu även distrikt! 

INDIVIDUELLA PRISER (OBS! endast de som tävlar i lag har chans att vinna)

1. Vapenstället Salut från Scandinavian Safe. (värde 2495 kr) SE PRODUKT

2. Presentkort från Karl Olsson Shooting Sports 750 kr 

3. LED-slinga med rörelsesensor från Scandinavian Safe (värde 248 kr) SE PRODUKT

4. Individuella priser som alla deltagare kan vinna:
SvSF-profilproduker; vår nya kortlek, duffelväska, ryggsäck, handduk, termos. 

PRISER SOM TILLFALLER LAGETS FÖRENINGEN (OBS! endast de som tävlar i lag har chans att vinna)

1. Ett träningspass/inspirationsföreläsning med en känd skytteprofil som kommer till er förening. Bjud in så många medlemmar ni har plats för. SvSF kansli hjälper till att ordna med allt och betalar kostnaderna. 

2. Presentkort från Karl Olsson Shooting Sports på 1000 kr 

PRISER SOM HELA DISTRIKTET HAR GLÄDJE AV
I samarbete med Sport Quantum kan vi erbjuda ett helt nytt typ av pris. Sport Quantum tillverkar och säljer digitala tavlor bl.a SQ AIR 10 som nyligen blivit godkänd av ISSF. 
I priset ingår att Sport Quantum kommer till er förening och genomför en demo av deras tavla SQ AIR 10. Det blir som en liten happening i er förening där ni bestämmer ett datum som passar. Förutom själva demon så bjuds det också på lite tävling med priser. Tanken är sedan att föreningen får behålla tavlan under en bestämd tidsperiod innan den skickas vidare till nästa vinnande förening inom det distriktet. 

Följande tre distrikt kommer kvalificera sig till detta lotteri:
1. Det distrikt med flest antal deltagande föreningar*

2. Det distrikt med flest deltagande antal lag* (t.ex kan vara flera lag från samma förening) 
(*krävs minst 2 skyttar i laget och att laget minst uppnått 100%) 

3. Det distrikt med flest antal deltagande skyttar. Här räknas även alla de som deltagit individuellt in. 
Krävs dock att individen uppnått minst 100%.

Ett av dessa tre distrikt kommer att vinna det så kallade "vandringspriset" från Sport Quantum. Och då kommer alla de föreningar (som representerade det distriktet i Kom till skott) få demo-kvällen (+rolig tävling med priser) och sedan låna tavlan under en bestämd tidsperiod.

Obs! Priset gäller endast de föreningar som har skjuthall för luftskytte (pistol/gevär). 


Vad är Kom till skott?

Kom till skott är en återkommande social aktivitet ute i föreningarna som ska inspirera föreningens medlemmar att öka sin träningsdos under en tidsbestämd period på fyra veckor. Tävlingen arrangeras två gånger/år: en på våren samt en på hösten. 

Efter varje träningstillfälle under den aktiva tävlingperioden registrerar du antalet skott du skjutit, dessa omvandlar appen till poäng. Poängen graderas olika beroende på gren/disciplin. Varje förening kan anmäla ett eller flera lag med 1-8 deltagare/lag. Mer detaljerad info om hur poängsystemet finner du längre ned på sidan.


Instruktioner

LADDA HEM APPEN
Ladda hem Skyttesportappen och skapa ditt personliga konto. På inställningarna ”Mitt konto” väljer du den skytteförening du tillhör.

Ladda hem appen på App Store:
Skytteportappen för iPhone

Ladda hem appen på Google Play:
Skyttesportappen för Android


ANMÄLA/SKAPA LAG

Klicka sedan på ”Kom till Skott” och registrera ditt lag. Ge ditt lag ett namn och uppge hur många medlemmar som ska ingå i ditt lag. Man kan bara tävla i lag tillsammans med skyttar från samma förening. Vi rekommenderar att man är minst två personer och max åtta personer i laget. Det går även att köra solo men det är inte riktigt syftet med tävlingen. Om du vill kan du skicka inbjudan via e-post till de klubbkamrater du vill ska ansluta till ditt lag men det går förstås lika bra att prata direkt med dem.

ANSLUT TILL DITT LAG
Anslut sedan till det lag du har registrerat och välj de grenar och discipliner du kommer skjuta under Kom till skott-perioden. Du kan välja flera olika. Välj sedan vilken nivå du vill tävla på: lätt, medel eller svår. Därefter ställer du in din målpoång för vald nivå. Använd reglaget för att ändra poänginställningen. 

Om en klubbkamrat redan har registrerat ett lag som du ska ingå i - behöver du inte skapa något lag - klicka bara på ”Anslut” och välj det lag du ska tillhöra i din förening. Man kan bara vara ansluten till ett lag. Välj de grenar och discipliner du kommer skjuta under perioden. Du kan välja flera olika. Välj sedan en nivå och ställ in din målsättningspoäng. 

RAPPORTERA AKTIVITET.
Efter varje tränings- eller tävlingstillfälle under den aktiva tävlingperioden går du in i appen och rapporterar antalet skott du skjutit. Klicka på mina skottoch välj sedan det datum då din aktivitet ägt rum. Välj den disciplin du skjutit (samtliga nationella och internationella finns i valmenyn) och skriv sedan in antalet skott som du sköt. Skotten omvandlar appen automatisk till poäng. Poängen graderas olika beroende på gren/disciplin.

Poängsystemet fungerar så här: För att tilldelas 100 poäng för din aktivitet måste du skjuta ett bestämt antal skott. Skottpoängen skiljer sig mellan grenarna/disciplinerna pga olika omständigheter där bl.a kostanden för ammunition är inräknad som en faktor.

En deltaljerad lista på hur poängen fördelas inom varje gren/disciplin finner du längst ned på denna sida. 

TÄVLINGENS MÅL.
Målet med tävlingen är att samtliga skyttar i laget ska uppnå sin målpoäng. När ert lag har uppnåt 100% av lagets målpoäng har ni kvalificerat er till utlottningen av våra priser. För att se hur ditt lag ligger till i tävlingen klicka på Mitt lag (endast info om ditt lag) eller Ranking (här ser du info om samtliga deltagande lag).

KOM TILL SKOTT VINNARLOTTERIET
Alla deltagare och lag som uppnår sin uppsatta målpoäng (100% eller mer) kvalificerar sig till Vinnarlotteriet där vi lottar ut fina priser från våra samarbetspartners. Lottdragningen spelas in och videon publiceras på hemsidan och vår youtube-kanal. UPPDATERAT POÄNGSYSTEM 2023-10-30

POÄNGSSYTEMET I KOM TILL SKOTT. 
Varje skott du skjuter ger dig poäng när du bokför dina skott i appen. Skottpoängen varierar beroende på vilken ammunition du använder.

Gren/disciplin Poäng/skott Exempel
     
GEVÄR    
10m luftgevär Internationellt 2 100 skott = 200 poäng
10m luftgevär nationellt 2 100 skott = 200 poäng
50m gevär liggande 4 100 skott = 400 poäng
50 m gevär 3x20 4 100 skott = 400 poäng
300 m gevär 3x20 10 100 skott = 1000 poäng
300 m gevär liggande  10 100 skott = 1000 poäng
Korthåll bana 4 100 skott = 400 poäng
Korthåll fält 4 100 skott = 400 poäng
Falling Target 2 100 skott = 200 poäng
Gevär 6,5 mm fält 10 100 skott = 1000 poäng
Gevär 6,5 mm bana 10 100 skott = 1000 poäng
Gevär Långhållsskytte 10 100 skott = 1000 poäng
Gevär Långhållsskytte .22 LR 4 100 skott = 400 poäng
Kpist bana 5 100 skott = 500 poäng 
Kpist fält 5 100 skott = 500 poäng
     
PISTOL    
10m luftpistol 2 100 skott = 200 poäng
25m sportpistol 4 100 skott = 400 poäng
25m grovpistol 4 100 skott = 400 poäng
25m snabbpistol 4 100 skott = 400 poäng
Frispistol 4 100 skott = 400 poäng
25m standardpistol 4 100 skott = 400 poäng
     
LERDUVA    
Skeet 4 25 skott = 100 poäng
Trap 4 25 skott = 100 poäng
Dubbeltrap 4 25 skott = 100 poäng
Nationell Skeet 4 25 skott = 100 poäng
Nordisk Trap 4 25 skott = 100 poäng
FITASC Sporting 4 25 skott = 100 poäng
Engelsk Sporting 4 25 skott = 100 poäng
Compak Sporting 4 25 skott = 100 poäng
Field Target 2 100 skott = 200 poäng 
     
VILTMÅL    
10m RT Regelbundna lopp 2 100 skott = 200 poäng 
10m RT Blandade lopp 2 100 skott = 200 poäng 
50m Viltmål regelbundna lopp 4 100 skott = 400 poäng 
50m Viltmål blandade lopp 4 100 skott = 400 poäng 
Senast uppdaterad: 23-12-14 av Richard Gardt