30:e plats för Morgan i Kairo

Världscuptävlingen i Kairo drog igång idag med luftpistol först ut på schemat. Morgan Johansson Cropper och Isac Ahlqvist slutade på 30:e respektive 42:a plats. 

Världscuptävlingen i Kairo inleddes under söndagen med herrarnas luftpistol som första gren där Morgan Johansson Cropper och Isac Ahlqvist tävlade för Sverige.
Morgan fick inte bästa starten, 93 i första serien men sköt sedan bättre men inte tillräckligt bra för att vara med och fajtas om en plats i finalen. De åtta skyttar som tog sig till dagens final sköt poäng i intervallet 580-585. Morgan slutade på 30:e plats med 574 (18x). Själv säger han så här om dagens match: 
"Tuff start med fem poäng borta efter fyra skott. Efter det var det rejäl uppförsbacke, men jag tyckte att jag hanterade det bra och lyckades komma igen. Over all tycker jag att det är ett fall framåt även om poängen ligger ungefär på samma nivå som det gjort ett tag nu. Extra tufft med en så pass dålig start när provskotten satt väldigt fint i mitten. Jag hade inga nerver när matchen började och kände mig trygg... då är det jobbigt med en sån start. Men dagens resultat borde åtminstone ge en del ranking poäng som är viktiga inför sommarens European games. Jag tror jag ligger hyfsat till för att ta mig dit i år." 

Isac Ahlqvist som visade upp fin form i årets Swedish Cup men sedan missade de två GP-tävlingarna veckorna därpå pga sjukdom gjorde idag sin säsongspremiär i ISSF-sammanhang. Isac kom inte riktigt upp i den nivå som krävs för att konkurrera om de högre placeringarna och fick nöja sig med en 42:a plats på 571 (15x) poäng. 

VC-äventyret i Kairo är därmed över för Morgan och Isacs del, de flyger hem redan i natt. För Marcus Madsen startar tävlingen på tisdag då herrarnas luftgevär avgörs. Marcus skjuter även 3x20 senare i veckan. 

Världscupen i Kairo
Resultat - luftpistol, herrar 


 

Richard Gardt 23-02-19