55 lag deltog i premiären av Generationstrion

Den allra första testomgången av Generationstrion kan nu läggas till handlingarna. "Vi är nöjda med uppslutningen och vi har fått in överväldigande positiv respons från deltagarna", säger Maggan Ekberg Emilsson. 

Testomgången av vår nya hemmabanetävling i luftgevär, Generationstrion, är nu avslutad. Det som gör tävlingen väldigt speciell är att lagen måste bestå av tre skyttar från "olika generationer".
55 lag från 23 föreningar deltog i denna premiärupplaga. 
– Vi är nöjda med uppslutningen och vi har fått in överväldigande positiv respons från deltagarna, konstaterar Maggan Ekberg Emilsson, som är initiativtagare till detta nya tävlingsformat. Hon berättar vidare:
- Vi är särskilt glada över att flera lag har bestått utav tre generationer från samma familj och att vi fått höra rapporter om återvändande skyttar som varit med trots att de inte skjutit på flera år. Det är precis den effekt vi hade hoppats på och att det i sin tur kan ge ringar på vattnet och skapa lust och engagemang för fler att vilja stanna kvar i sporten.
Motala Skyttegille var den förening med flest lag med i tävlingen- hela 7 st lag, dvs 21 deltagare totalt. 
Tvååker, Falköping och Göteborg hade 5 lag vardera med. 

Maggan hoppas att det här kan växa och bli ett återkommande inslag som ett "propaganda event" under parollen "skytte för livet"

Resultatlista generationstrion 


Inskickade bilder i vår instagram challenge #gentrio24 

Richard Gardt 24-04-11