578 av Madsen i Doha - "svider en hel del"

Marcus Madsen fick inte skyttet att stämma i dagens världscupfinal på 50m ställningar. Resultatet stannade på 578. "Alldeles för dålig poäng", kommenterar en besviken Marcus. 

Häromdagen slutade Marcus Madsen på tionde plats i världscupfinalen på 10m luftgevär. Idag sköt han finalen på 50m 3x20 - en gren som han gjort stora framsteg i under det gångna året. Mest minnesvärt var när han sköt nytt svenskt rekord med 592 i Europeiska spelen, där han tog sig vidare till final. 

Men dagens resultat var inte mycket att minnas enligt Marcus, som var väldigt missnöjd med poängen som stannade på 578. Trots det fick han ändå en rätt hygglig start i dagens match. Med 192 i knä och 196 i ligg låg Marcus för en stund tolva bland de 14 skyttarna som kom till start. Det var i det stående skyttet som han tappade flest poäng, där resultatet blev 190 efter två 95 serier. 

Marcus ger följande kommentar om dagens prestation;
– Förberedelserna och formen har varit idealisk. Genomförandet var stabilt enligt plan. Visst, rätt utmanande förhållande med vind men ändå helt acceptabelt. Men alldeles för dålig poäng och samling tyvärr. 

Schweizaren Christoph Duerr, knep den sista finalplatsen med 586 poäng. Extra tufft för Marcus som skjutit just 586 på ett flertal tävlingar under året. 
– Uppenbarligen känns det väldigt dåligt och det svider ju en hel del. 


Resultat världscupfinalen i Doha
50m 3x20 - Herrar 


 

Richard Gardt 23-11-24