627.8 av Isabelle Johansson på VM

- Det var jäkligt tajt för oss damer. Lite skillnad när 627,8 räckte till 31:a plats i vår klass men hade räckt till 16:e plats bland herrarna, säger Isabelle om dagens resultat.

Världsmästerskapen har avlöst varandra i slutspurten av denna säsong, i helgen avslutades lerduve-VM i trap och skeet och denna vecka inleddes årets sista VM och nu är det gevär- och pistolskyttarnas tur att tampas om både medaljer och kvotplatser.  För svensk del var det idag tävlingarna startade och först på dagsschemat var herrarnas 10 m luftgevär där Marcus Madsen var ensam svensk i startfältet. Marcus sköt stabila serier genom hela matchen, bara en serie var under 104, och han slutade på 625.7 poäng och en 43:e plats. För att ge er en bild av hur tuff konkurrensen var på dagens VM-tävling så det krävdes hela 630.0 för att nå semifinal. 

Damernas 10 m luftgevär höll ännu högre poängnivå. Även där krävdes 630.0 för att kvalificera sig till semi. Här höll Isabelle Johansson ihop det snyggt hela vägen och visade att hon klarar av att landa höga poäng i stora sammanhang trots sin unga ålder. 627.8 från Isabelles bössa gav henne en 31:a plats bland damerna. 

- Det var jäkligt tajt för oss damer. Lite skillnad när 627,8 räckte till 31:a i vår klass men hade räckt till 16:e plats bland herrarna, kommenterar Isabelle. 

Poängen är ett av Isabelles högre resultat i internationella tävlingssammang.
 - Dagens resultat var 0,5 högre än på EM i våras, men jag är rätt säker på att jag har skjutit högre poäng tidigare, berättar Isabelle innan hon summerar VM-insatsen. 
- Jo men jag får väl säga att jag är nöjd med matchen, det var bra teknikmässigt genom i princip hela matchen, så där är det inte mycket att klaga på. Resultatmässigt är det aningen lägre än jag kanske önskat och vet att jag har kapacitet till. Det är ett dock ett bra resultat om man ser till att man får jobba för varje skott och inte riktigt får flytet med sig. Men överlag nöjd. 

Imorgon, lördag, står 10 m luftpistol på programmet där Morgan Johansson Cropper, Isac Ahlqvist och Vendela Sörensson finns med. 

VM Pistol/Gevär Kairo
Resultat - Damer 10m luftgevär

Resultat - Herrar 10m luftgevär


 

Richard Gardt 22-10-14