Andreas Norlén tog GP-brons i Granada

Andreas Norlén sköt hem ett brons i herrarnas trap i Granadas GP-tävling. Ett resultat som han rankar som sin största framgång hittills. 

Andreas Norlén levererade skytte av högsta klass i Granadas GP-tävling och belönades med en välförtjänt bronsmedalj. Andreas positionerade sig på en nionde plats efter lördagens tre serier med 71 träffar. På söndagen fortsatte han pricka rätt och kunde addera ytterligare 49 träffar i poängprotokollet, alltså totalt 120 poäng. Med det resultatet blev han fyra i grundomgången och en säkrad plats i semifinal.
Andreas fina skytte fortsatte även i semin där han träffade 22 av 25 duvor och gick vidare till medaljmatch, där han alltså vann brons - hans första internationella medalj. 
- Ja, det här är nog min största framgång hittills, så det är roligt, konstaterar han glatt efter prisutdelningen. Andreas summerar tävlingen med följande ord: ”Skyttet har gått jättefint här nere. Hade problem i första serien då en fjäder gick av så jag fick låna Rikards bössa halva första serien, men annars har det gått fint. Det har varit jättevarmt och blåsigt här i Granada. Jag hade också en bra coach i finalen, då Rikard ställde upp och stöttade mig.”

Förutom utomordentligt bra finalcoachande stod Rickard Levin-Andersson även för skapligt trapskytte. Efter en lite skakig inledning på lördagen (21, 23, 23) sköt han 23, 24 i söndagens två avslutande serier och landade på 30:e plats med 114 poäng. 

Detta satte punkt för en härlig vecka för våra svenska lerduveskyttar, som alltså plockade hem tre ISSF-medaljer (samtliga brons) inom loppet av en vecka. Först skeetjuniorerna i Juniorvärldscupen i Suhl (individuellt + lag) och nu Andreas brons i trap. 


 

Richard Gardt 22-05-22