Anna Benson säkrade svensk kvotplats till Paralympics

Anna Benson (f.d Normann) vann guld direkt i comebacken efter mammaledigheten. Segern i VC-tävlingen i Sydkorea innebar även att hon säkrat en kvotplats till Paralympics i Paris 2024. 

Anna Benson (f.d. Normann) födde barn i höstas och har haft ett långt uppehåll från tävlandet. Hon har dock kunnat träna på flitigt på hemmaplan, ofta med sonen John med sig till skjuthallen, så inte är hon i sämre form än tidigare - snarare tvärtom! 
– Det finns de som sagt att "nu när du har fått barn kommer du inte vara tillbaka på flera år". Sådana kommentarar gör mig taggad och ofta blir jag bättre ju större utmaningar jag ställs inför. Jag skulle säga att jag är bättre än någonsin nu, sa Anna i ett pressmeddelande från TT. 

Igår gjorde hon sin officiella comeback i Sydkoreas världscup och det blev guld direkt i 10 m stående luftgevär. Segern innebar även att hon säkrat en svensk kvotplats till Paralympics nästa sommar i Paris. 
– Det betyder såklart väldigt mycket att säkra en plats till Paris. Nu kan jag fortsätta följa min plan och bara gasa på mot Paris, säger Anna Benson via TT. 

Sonen John, nu sju månader gammal, satt på läktaren och hejade fram sin mamma till guldet. 
– Det är häftigt att ha honom här, men jag ska inte ljuga om att man är ganska trött. Han sköter sig exemplariskt, jag har ingenting att klaga på men det finns vissa utmaningar med att ha med sig en bebis på andra sidan jordklotet samtidigt som man ska prestera på världsnivå, Säger Anna Benson via TT. 

Världscupveckan i Sydkorea fortsätter och Anna har ytterligare tre tävlingsdagar kvar. 

Tävlingsschema

Lördag – 27/5
Johanna Bang (P2) 
Anna Benson (R3)

Söndag – 28/5
Anna Benson (R8)
Håkan Gustafsson (R7)
Philip Jönsson (R9)

Tisdag – 30/5
Anna Benson (R6)
Håkan Gustafsson (R6)
Philip Jönsson (R5)Richard Gardt 23-05-25