Anna utslagen i elimineringen

Måndagen var lite av en mellandag på VM i Baku och enda tävlande för Sverige var Anna Benson i damernas 3x20 skott på 50 meter.

Precis som i herrtävlingen igår avverkades nu två elimineringslag följt av huvudtävlingen samt därpå följande final.

Anna återfanns i det första elimineringslaget och summerades till 574 poäng, vilket inte räckte för att komma med till huvudtävlingen. Hon får därmed ladda om till på onsdag då damernas 60 skott liggande samt mixed avgörs.

Dubbelt Kina i topp

Flera skyttar med 595 och 594 i första skjutlaget mot 590 som bäst i skjutlag 2 och 591som högst i huvudtävlingen talade sitt tydliga språk att eliminering var nödvändigt. Trots flera norska toppresultat var det till slut Jenny Stene som via 589 och en fjärdeplats fick försvara de nordiska färgerna i finalen.

Väl i finalen var det ännu en gång kinesisk dominans. Segrade gjorde till slut Qiongyue Zhang med 465,3 mot Jiayu Han med 463,5 poäng.

Herrarna skjuter 60 skott liggande imorgon

De svenska gevärsherrarna avgör sina 60 skott liggande under tisdagen och hade därmed enbart s k "pre-event-training" under måndagen.

På de övriga banorna pågår snabbpistol utan svenskt deltagande respektive s k inofficiell träning inför trap-tävlingarna senare i veckan.

Text: Mikael Svensson

Bilder: Alexander Carlsson

Mikael Svensson 23-08-21