Besvikna pistolskyttar i Jakarta

Våra svenska pistolskyttar hade inte rätta flytet idag. Både Michaela och Morgan var besvikna med sina resultat i dagens världscuptävling. "Det känns väldigt surt faktiskt", konstaterar Michaela.

Världscuptävlingen i Jakarta fortsatte under söndagen med damernas och herrarnas luftpistol där Michaela Jansson respektive Morgan Johansson Cropper tävlade för Sverige.
Men bägge skyttarna fick tyvärr erfara en tung dag där inget kom gratis och nästan varje skott kändes "stolpe ut". 
Michaela sköt 554 (9x), en poäng som inte brukar räcka till särskilt höga placeringar på världscuper och så var det även idag, Michaela slutade 33:a av 37 deltagare. På damsidan krävdes 573 poäng och minst 15 innertior för att förtjäna en finalplats. Michaela var märkbart besviken efter matchen men försökte ändå hitta ljusglimtarna att bygga vidare på. 
- Det känns väldigt surt faktiskt. Jag jobbade på väldigt bra under matchen men fick inte riktigt någon utdelning för det. Rent tekniskt var det mycket bättre jobb än på GP-tävlingarna förra veckan men många skott var stolpe ut med mycket nior. Det är inte så mycket som fattas så det känns lätt frustrerande. Men jag laddar om inför morgondagen så tar vi nya tag då.

Morgan Johansson Cropper hade också anledning att vara besviken med dagens resultat. Idag kom han inte ens upp i 570 utan stannade precis under på 569 (12x). För herrarna var 575 (13x) poängen som räckte till final och Morgan känner själv att det är en poäng han borde kunna leverera alla dagar i veckan. Nu blev det en 20:e plats bland de 33 herrskyttarna.
- Fick inget flyt idag, varje skott var kämpigt och rörigt. Försökte vara på rätt plats mentalt och kämpade på trots att det var väldigt motigt. Just nu känner jag mig väldigt besviken, har haft en rätt tuff period nu och känner att jag behöver ett brejk. 

Har den här tre veckor långa tävlingsturnén varit mer slitsam än du trodde?
- Klart att det är slitigt att resa till andra sidan jorden med bara tre dagars vila efter en tuff resa i Slovakien och Kroatien. Vi körde på hårt med träning på förra resan. Samtidigt tycker jag att jag har känt mig väl förberedd inför matcherna och haft bra stillahållning, så det är nog inte det som är det primära problemet, reflekterar Morgan. 

Kan du sätta fingret på vad du behöver jobba vidare med för att kunna prestera på din "normala nivå" under sådana här tuffa, intensiva tävlingsperioder?
- Behöver några bra matcher i ryggsäcken så att jag kan börja tro på mig själv igen. Har man en dipp så är det jobbigt att skjuta offensivt vilket jag kanske behöver. Jag blir lite försiktig och rädd för att skjuta dåliga skott vilket leder till att det naturliga flytet inte infinner sig, förklarar Morgan. 

Imorgon skjuter han och Michaela mixed teams. Det gör även gevärsskyttarna Marcus och Isabelle. Då får vi hålla tummarna att det blir fina resultat och gladare miner. 

Världscupen i Jakarta
Resultat, Schema, mer info 


 

Richard Gardt 23-01-29