Bra individuella resultat i Ruse - men inga svenska finalplatser

De svenska gevärsskyttarna sköt bra idag men det räckte inte till finalavancemang för någon av dem. Närmast var Isabelle Johansson som bara var 0.4 poäng ifrån. 

Grand Prix-tävlingen i slovenska Ruse fortsatte under lördagen med mixed pistol samt damernas och herrarnas gevärsklasser. Det blev tyvärr inga svenska finalplatser eller medaljer idag men Isabelle Johansson sköt 627.5 i damernas gevär vilket är en av hennes högre poäng i ISSF:s seniortävlingar. Ifjol var hennes bästa resultat (i en ISSF-tävling) 627.8, en poäng hon sköt på VM i Kairo. Med dagens resultat slutade Isabelle på 17:e plats bland damerna, endast 0.4 poäng ifrån en finalplats.
20-åriga Amanda Karlsson sköt stabilt, trots blott sin tredje start i seniorklassen i en ISSF-tävling. 624.2 blev det från Amandas bössa och hon slutade på plats 40 av 76 deltagare. Hannah Göransson blev 53:a med 622.0 poäng.

I herrarnas gevär fick Marcus Madsen ihop 627.1 poäng, vilket är en bättre poäng än han sköt under hela fjolårets ISSF-säsong, då 626.6 (Världscupen i Kairo) var Marcus bästa resultat i 10 m luft.  Så ur det perspektivet är resultatet en stark start på årets säsong. Idag räckte poängen till en 16:e plats och för att gå vidare till herrfinalen krävdes 629.3.
19-årige Victor Lindgren gjorde sin första start i seniorklassen i ISSF-sammanhang och prickade in starka 626.5 poäng i sin seniordebut och placerade sig som nummer 20 bland gevärsherrarna. En lovande start på seniorkarriären.  

- Skyttarna jobbade på bra idag. De använder sina verktyg så bra dom kunde. Lite stolpe ut men steg i rätt riktning till det internationella skyttet, summerar Paul Larm, landslagsledare för gevärsskyttarna i ett SMS. 

Pistolskyttarna hade mixedlagtävlingen på sitt schema idag och där tävlade Morgan Johansson Cropper och Michela Jansson för Sverige. Svensklaget fick ihop 559 poäng (13x) tillsammans (Morgan 280, Michaela 279) och hamnade på en 13:e plats.

Därmed är GP-tävlingen i Ruse över för Michaela, Morgan, Marcus och Victor men redan nästa vecka ställs de inför nya möjligheter och utmaningar i Osijeks Grand Prix. Pistolskytten Isac Ahlqvist blev sjuk strax före avresan till Slovenien och kom inte till start här. Återstår att se om han hinner bli frisk och kan delta nästa vecka i Osijek. De svenska gevärsdamerna (Isabelle, Amanda och Hannah) har en tävlingsklass kvar i Ruse då damernas lagtävling avgörs på söndagen. 

ISSF Grand Prix - Ruse, Slovenien.
Klicka här för mer info, resultatlistor, och tävlingsschema  

Richard Gardt 23-01-14