Dags för ännu en världscup

Kairo står som värd för årets andra världscuptävling i gevär och pistol och Sverige skickar tre skyttar till tävlingen, som pågår mellan 17-24 februari. 

ISSF-tävlingarna har duggat tätt tidigt på säsongen och nu på fredag startar nästa världscuptävling i Kairo där tre svenskar kommer till start. För Marcus Madsen och Morgan Johansson Cropper blir det fjärde utlandstävlingen på en månad, så dessa två herrar har varit på resande fot fler dagar än de varit hemma senaste veckorna.
Morgan som kom hem från förra världscupen i Jakarta för två veckor sedan tycker att han återhämtat sig från de hektiska tävlingsveckorna i januari.
- Jag har tränat på bra sedan jag kom hem. Jag vill inte jinxa det, men jag känner mig tryggare inför VC i Kairo nu. 
Marcus Madsen har redan visat upp fin form under 2023 och flög hem från Jakarta med två världscupmedaljer i väskan men nu ställs våra skyttar mot ännu tuffare konkurrens i Kairo. 

Den tredje svenske skytten som följer med till Kairo är pistolskytten Isac Ahlqvist som missade årets två första GP-tävlingar (Ruse och Osijek) pga sjukdom. Han berättar att det har varit en tuff tid att hitta matchformen igen. 
- Jag började säsongen starkt med bra matcher och ännu bättre finaler på Swedish cup. Sen blev jag sjuk vilket varade i nästan två veckor. Det tog ganska hårt, fick en märkvärdig dipp i skyttet därefter som jag har fått jobba hårt med att återhämta. Jag är ännu inte helt på den nivån jag hade i januari vilket är surt, men träningarna har sakta gått bättre. När jag har dippar som dessa så får jag gå tillbaka till grunden och hitta bristerna, det är taskig timing, hade mycket hellre kunnat fokusera på matchträning, förklarar Isac. 

Tävlingarna inleds på söndagen den 19 februari och då skjuter Morgan och Isac herrarnas luftpistol. Herrarnas luftgevär startar först på tisdagen. 

Svenska truppen i Kairo
Marcus Madsen - 10 m luftgevär, 50 m 3x20 
Morgan Johansson Cropper - 10 m luftpistol 
Isac Ahlqvist - 10 m luftpistol 
Ledare: Jonas Fyrpihl (förbundskapten Pistol)

Mer info: ISSF World Cup Kairo


 

Richard Gardt 23-02-13