Finalchans i Lonato för Vickan och Henrik

Efter dagens två 24-serier är Victoria Larsson fortsatt i topp i damernas skeet. Henrik Jansson visar också fin form och har 98 träffar inför måndagens sista serie. Finalhoppet lever för de båda. 

Victoria Larsson fortsatte leverera högklassigt skytte även andra dagen i Lonatos världscup. Dagens skörd på två 24-serier gör att hon är i fortsatt delad ledning tillsammans med amerikanskan Dania Vizzi. Bägge har 97 träffar, men klungan bakom är bara en duva efter. Bäddat för en dramatisk upplösning i damklassen. 

På herrsidan visar Henrik Jansson att han lika väl också kunde haft en plats i OS-truppen. Finfina 98 träffar har han samlat ihop på fyra serier och han ligger på 14:e plats - bara en duva bakom toppklungan. Så finalchansen lever åtminstone för en av de svenska herrarna.

För OS-skyttarna Marcus Svensson och Stefan Nilsson sköt med största sannolikhet bort sina finalchanser idag.  Båda svenskarna inledde söndagen starkt med full pott men i fjärde serien kom ett flertal bommar från bägge skåningarnas bössor som gjorde att de föll långt ner i resultatlistan. Stefan Nilsson befinner sig på 62:a plats med 94 träff och Marcus, som låg i toppen igår, har halkat ner till en 48:a plats med sina 95 träff. Mark Binnermark kämpar på bra men dagens två serier innehöll lite för många bommade duvor för att kunna klättra uppåt. Mark har 89 träffar och placerar sig som 103:a. 

I morgon avgörs det. Victoria och Henrik har som sagt goda möjligheter att kunna ta en finalplats. Håll tummarna! 

Resultat Världscupen i Lonato
Skeet -Damer
Skeet - Herrar


 

Richard Gardt 24-06-16